Blog
0   3

Den musikalske snurretop

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I disse tider hvor alle med en computer kan trylle en sang frem, er det yderst vigtigt at holde fokus på den gode melodi.

Værket i den varme stol hedder ”You Spin Me Round (Like a Record)” af britiske Dead or alive. Den blev #1 i England i det herrens år 1985, og det med rette. Den trykker simpelthen på alle slags dansante knapper, udover at være et fonetisk mesterstykke. Særligt omkvædet, der har det min kæreste plejer at kalde for ”slyng-effekten”, er virkelig en evighedstur i discokarrusellen. En musikalsk slikkepind for en skoleklasse på mellemtrinet i øvrigt.  

Død eller levende stafet

Det hele startede en ganske almindelig eftermiddag, hvor en af drengene derhjemme pludselig sad og sang ”You spin me right round, baby / Right round …”. Hoppende og dansende af begejstring satte jeg den straks på anlægget. Der er virkelig intet så hjertevarmende, som når et affektionsværdiladet stykke kultur bliver sendt videre til den næste generation.  

Fra første færd

Artiklen fortsætter under banneret

Gode sange går aldrig af mode. I disse tider hvor alle med en computer kan trylle en sang frem, er det yderst vigtigt at holde fokus på den gode melodi. ”You Spin Me Round (Like a Record)” skriger på alle leder og kanter evergreen på sin egen kitschede måde. Da førnævnte dreng efterfølgende går ind for at ordne noget i stuen, ender sangen da også på repeat i næsten en time, før jeg gør ham opmærksom på, at der altså er andre (gode) numre på pladen. Men hvad skal man dog med de andre sange, når denne ene lyder lige godt hver gang. En runde til, tak!

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
634 andre er allerede tilmeldt