Anmeldelse Dansk udskoling
0   37

13 år senere

... er kvaliteten stadig helt i top. Så det er bare med at komme i sving med at læse og skrive fiktion.

Mere læselyst og skrivefryd

Fakta


Titel
Mere læselyst og skrivefryd

Forfatter
Cecile Bogh og Jette Eiberg

Pris
223,25

Sider
208

Type
Elevbog

Forlag
Dansklærerforeningen


Pris
478,75

Sider
48

Type
Lærervejledning


Pris
86,25

Type
Plakatsæt

”Den svære toer” er ligefrem et begreb, anmeldere bruger, når forfattere efter en stor debutsucces udgiver deres andet værk. Er den anden udgivelse en lige så sikker træffer som den første? Er kvaliteten i orden, og konsoliderer forfatterne dermed deres position? Disse spørgsmål lå som det første mig på sinde, da jeg fik Cecilie Bogh og Jette Eibergs nye materiale, "Mere læselyst og skrivefryd", fra Dansklærerforeningen i hånden. Jeg mindes nemlig tydeligt, hvilket fremragende materiale deres første udgivelse med samme titel var. Jeg brugte materialet i undervisningen og var meget optaget af forbindelsen mellem at læse og skrive fiktion, og ”toeren” skuffer ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

Den nye udgivelse med samme titel, dog påklistret et lille ”mere”, er intet mindre end fremragende her 13 år efter den første udgivelse. Jeg kender konceptet fra deres første bog, hvor deres intention er at styrke elevernes fiktionskompetence ved at lade dem ikke blot læse fiktion, men også skrive fiktion. Forfatterne har gjort sig umage med at finde nogle nye, korte og spændende fiktionstekster, der har de centrale elementer i fokus, blandt andet kan det nævnes, at en islandsk forfatter indgår med en uhyggelig tekst.

"Mere læselyst og skrivefryd" er bygget op omkring nogle centrale danskfaglige områder. Det er genre, komposition, fortæller-aktør-miljø, sproglige virkemidler samt tema og handling, hvor det er hensigten, at eleverne også ved hjælp af forskellige skriveøvelser skriver fiktion.

Ligesom forfatterne har gjort sig umage og udgivet et godt materiale, så er Maria Buchmanns illustrationer ret fængende for målgruppen af elever i folkeskolens overbygning. Illustrationerne har et præg af karikeret cowboy, fordrukken detektiv og mørk storbyslum over sig, og alle er supergode. Delelementer af illustrationerne går igennem hele materialet, hvilket giver en god sammenhængskraft.

Tilbage er at anbefale materialet på det varmeste, og spændende om vi skal vente 13 år på "Mere mere læselyst og skrivefryd".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.278 andre er allerede tilmeldt