Blog
0   4

Flere gratis undervisningsforløb

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Det kan synes en smule uoverskueligt at finde ud af, hvor man finder gratis undervisningstilbud. Som supplement til artikel fra i dag kommer her et par bud mere.

I dette indlæg minder jeg om nolge gratis undervisningsforløb, som helt eller delvist er blevet præsenteret her på bloggen eller som anmeldelser.

Vi kender det dog nok alle sammen: Tiden går og man glemmer, hvor man lige fandt eller hørte om noget materiale, der faktisk fungere rigtig godt. Personligt gemmer jeg de forskellige links på min læringsplatform under de forløb, hvor jeg anvender dem. Så behøver jeg ikke at lede. De ligger lige for hånden.

Artiklen fortsætter under banneret

Historieforløbet ”Farlig seksualitet” fra Rigsarkivet er for nyligt anmeldt her på Folkeskolen, men søger man videre inde på Rigsarkivets undervisningsdel, finder man yderligere seks Tikitoki- tidslinjer med temaer om bl. a. 9. april, 1940 eller den danske slavehandel. Alle tidslinjer indeholder kilder og opgaver, og ydermere finder man opgaver til arbejde med forskellige tilgange til kildekritik inde på hjemmesiden. Der er ret meget, og det er grundigt. Om man er tilhænger af Tikitoki eller ej må være en smags sag. Jeg synes, Rigsarkivet har fundet en passende simplicitet i forløbene, om end niveaudifferentiering er vanskeligt i flere kilder. Det er også positivt om motiverende for eleverne, at de selv kan lave produkter, der er lige så flotte, som dem de finder. Der er ganske enkelt inspiration at hente.

Deadline Syren og Athen på tværs af fag

I den samfundsfaglige ende finder vi de gratis forløb fra Red Barnet, hvor ”Deadline Syrien” blev både omtalt og et års tid siden. Her skal du afsætte noget tid til research, for her er mange forløb, og de er så absolut brugbare. Alene ”Deadline Syrien” og ”Deadline Athen” er oplagt til både samfundsfag og dansk, fordi der lægges vægt på artikelskrivning i forbindelse med forløbet.

Det er dog ikke kun udskolingen, der tilgodeses hos Red Barnet. Også indskoling og mellemtrin kan finde materialer på siden, men jeg har ikke yderlige kendskab til materialerne. Der ser ud til at være lige så meget som til udskolingen.

Endnu et slag skal slås for forløbet ”Stærke fællesskaber” om radikalisering og ekstremisme. Det er let tilgængeligt, gennemarbejdet og indebærer minimal forberedelse for samfundsfagslæreren. Det fungerer.

Husk også at tjekke efter, om det forløb du bruger har nogle fortrykte hæfter i pdf- format. Det ses fra tid til anden.

God arbejdslyst derude, og hvis du ligger inde med kendskab til gode, gratis undervisningssites, så del det gerne i det faglige netværk. Også gerne for kristendomskundskab. Ofte er der mulighed for tværfagligt arbejde.

https://www.sa.dk/da/undervisningstilbud/grundskolen/

redbarnet.dk/skole/

xn--strkefllesskaber-vobe.dk/

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.580 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.235 andre er allerede tilmeldt