Anmeldelse Indskoling
0   148

Verden fuld af ord

Verden fuld af ord

Fakta


Titel
Verden fuld af ord

Forfatter
Hanne Møller Pedersen, Lene Krogh Larsen

ISBN
9788723032546


Elevhæfte 52,50 kroner. Antologi og vejledning 622,50 kroner. Billedplancher 572,50 kroner per styk

Type
Diverse

Forlag
Alinea

Materialet retter sig mod udvikling af sprog og udtryksformer i børnehaveklassen gennem interaktiv oplæsning og udvikling af forståelsesstrategier.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærervejledningen indledes med et klart og overskueligt teoretisk afsnit om baggrunden for og hensigten med materialet. Der argumenteres for, at traditionel oplæsning i sig selv ikke udvikler børns sproglige udvikling, hvorfor man introducerer denne interaktive oplæsningsform, der går ud på at etablere dialogiske rammer og situationer, hvor børnene aktivt anvender ordene både i forhold til de konkrete tekster og i forhold til deres egen verden. I den forbindelse arbejdes der progressivt med spørgsmål, som inviterer børnene til at fuldende sætninger og til at reflektere og relatere til aspekter uden for teksten. I det teoretiske afsnit redegøres for, hvordan der kan arbejdes med forståelses- og huskestrategier samt modellering.

Tekstmaterialet repræsenterer både fiktion til oplevelse og fakta for at lære, hvilket jeg ser som en kvalitet. Den minutiøse og kvalificerede vejledning, der er til de enkelte tekster, kan efter min vurdering ses som en inspiration til selv at videreudvikle metoden på andre tekster.

Elevbogen er illustreret i farver og indeholder forskellige typer af arbejdsopgaver. Billedplancherne er i A4-format og er flotte og farverige. Ud over at materialet er klart struktureret og meget brugervenligt, er det smukt, kunstnerisk og illustreret helt igennem lækkert. Jeg kan absolut anbefale det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ