Blog
0   12

Vedligeholder du dit vigtigste værktøj til billedkunstundervisningen?

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Udover den almindelige forberedelse til billedkunst, så er dine egne kreative evner på mange måder et håndværk der skal øves, plejes og vedligeholdes. Det kan nemt smutte i den travle hverdag, og så viger det oftest til fordel for traditionel forberedelse. Selvfølgelig. 10 min. om dagen, for at holde gang i din kreative hjerne er bedre end 0 min.

Da jeg havde afsluttet min eksamen i billedkunst på seminariet, så lovede jeg mig selv og min lærer, at forsætte på den billedkunstdagbog, som jeg var begyndt på, for at få den daglige dosis af kreativitet. 

Bogen blev hurtig for stor og fyldt med dårlig samvittighed, for livet med fast job og børn indhentede mig hurtigt. Jeg ønskede mig dog stadig et kreativt øverum, som var nemt, overkommeligt og relevant, når livet skulle gå op i en højere enhed. 

Nu, 7 år senere, har jeg fundet og er i gang med at afprøve en ny kreativt øverum. En hjemmegjort art book er blevet til, lavet af tegnepapir, to papirringe, kopier med øvelser fundet på nettet og en forside og bagside, lavet af genbrugspap med en brun papirspose som omslag, som jeg har illustreret med personlige symboler.

Måske er du interesseret i at prøve det af selv? Jeg har oprettet en mappe på Pinterest, som jeg kalder " art book handouts". Den indeholder tegneøvelser, sider med teori og andre kreative indslag, som jeg har fundet på nettet, og med det formål at holde de kreative evner og tanker i gang. 

Artiklen fortsætter under banneret

Man kan evt også bruge idéen til et valgfags hold eller bare større elever, som er interesseret i at være kreativ udover de to timer de  har om ugen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.550 andre er allerede tilmeldt