Undervisningsordfører Marianne Jelved (R) har sammen med undervisningsordfører Jacob Mark (SF) indkaldt undervisningsministeren til åbent samråd i morgen. Ministeren skal forklarer, hvorfor hun ikke begår forligsbrud.

Samråd i dag: Er stopprøverne forligsbrud?

Merete Riisager skal i eftermiddag forklare, hvorfor hun ikke begår forligsbrud, når hun indfører obligatoriske sprogprøver uden forligskredsens støtte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

SF og R: Riisager begår forligsbrud med indførelse af sprogprøver 

Hvorfor er obligatoriske sprogprøver i børnehaveklassen ikke et brud med folkeskoleforliget?

Det spørgsmål skal undervisningsminister Merete Riisager (LA) svare på  i et åbent samråd i dag tirsdag klokken 14. 

To af parterne i folkeskoleforliget, undervisningsordfører Jacob Mark fra SF og medlem af Undervisningsudvalget Marianne Jelved, De Radikale, har nemlig kaldt ministeren i samråd efter, at regeringen står til at vedtage sprogprøver i børnehaveklassen i socialt udsatte boligområder alene med opbakning fra Dansk Folkeparti.

Marianne Jelved forklarer, at de obligatoriske sprogprøver ikke har været en del af forhandlingerne om folkeskolen, ellers havde Radikale Venstre afvist dem.

"Det står sort på hvidt i loven, hvad vi aftalte dengang, og der står intet om sprogprøver", siger Marianne Jelved og fortsætter.

"Så kan man ikke komme bagefter, som ministeren nu gør, og smide ting på bordet, der slet ikke var tale om dengang. Det er vi nødt til at markere en afstandtagen til".

Du kan følge med her, når Folketinget sender det åbne samråd live: