Blog
2   22

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Regeringen har en mission. Flere borgere skal dyrke mere motion og være aktive i idrætsforeninger. Tre arbejdsgrupper er efter flere måneder kommet frem til fire nye idrætsinitiativer – initiativer som bliver bakket op af 35 millioner fra satspuljen.

Foto: Andrea Scott/Flickr.com

 

Bevægelse og motion skaber oplevelser, sammenhold, fællesskaber og kan samtidig bidrage til bedre sundhed. Målet er derfor at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation.

DIF’s og DGI’s vision ’Bevæg dig for livet’  bliver nu bakket op af regeringen. Målet er, at 50 pct. af befolkningen i 2025 er medlem af en idrætsforening, og 75 pct. er idrætsaktive.

Artiklen fortsætter under banneret

De fire nye idrætsinitiativer har følgende fokuspunkter:

  • ’Inklusion i lokale fællesskaber gennem idræt’
  • ’Motion og fællesskab på recept’
  • ’Esport-strategi’
  • ’Skolenetværk’

Det sidste fokuspunkt kan få stor betydning i idrætsfaget. Det handler om samarbejde mellem grundskoler og lokale idrætsforeninger. Hvordan kan jeg som idrætslærer få et bredere samarbejde med vores lokale idrætsforening, så samarbejdet forbliver mere langvarigt?

Det bliver der nu skudt penge i, og punktet, som jeg har udvalgt, er for mig særligt vigtigt, da det at danne elever til samfundsborgere, som deltager aktivt lokalt, er vigtigt på mange forskellige parametre.

Idræt og bevægelse kan samle folk, og eleverne må og skal mærke dem, der lokalt brænder for at få idrætslige tilbud stablet på benene. Det handler om et møde, eleverne ikke kan vælge fra. Først efter det kan eleven træffe et kvalificeret valg i form af ja eller nej til tilbuddet. Dette gøres sjældent specielt kompetent fra sofaen eller bag skærmen.

Derfor bliver det spændende at følge, hvor pengene får ben at gå på i forhold til samarbejdet mellem skolerne og lokalmiljøerne.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt