Blog
1   9

Mangfoldighed på godt og ….

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Alle børn i folkeskolen er forskellige - også inklusionbørnene.

 

 • Der er børn, som er nemme at inkludere. De er søde, sjove og nørdede på den helt rigtige måde.
 • Der er de udadreagerende, som når de bliver pressede, hvad de gør rigtig meget i skolen, skaber konflikter for sig selv og konflikter med de andre børn.
  • Her knokler lærerne med at løse konflikt på konflikt. Der bliver skrevet i logbogen. Der holdes møder med forældre og PPR.
  • Måske nægter forældrene at få deres barn udredt, og så kan skolen ikke stille noget op, og hverken elev eller lærer får den hjælp, som vi kan se, der er brug for.
 • Der er børn, der er svagt begavede. De børn kan måske godt fungere i nogle sociale rammer, mens de er små, men efterhånden bliver både den faglige og den sociale udfordring for stor. Eleverne får flere og flere timer i specialtilbud. Lærerne gør det godt, men man kan stille spørgsmålstegn ved, om det er det bedste tilbud til eleverne.
 • Der er børn med så meget angst, at de enten bliver helt væk fra skolen, eller har ganske lidt undervisning, som i nogle tilfælde varetages af pædagoger.
 • Tosprogede børn, som kan mere eller mindre dansk.
 • Oveni sprogproblemerne er der krigsskadede syriske børn, som har oplevet mere, end vi kan forestille os.
 • Alle de forskellige diagnoser, som måske sidder i samme specialklasse, men skal have helt forskellige tilgange.  

 

Og så er der alle de normale, søde, sure, opgivende, sjove, på kanten af, flabede, behagelige, arbejdsomme, dovne, og de børn der græder eller griner.

Nogle gange lykkes inklusion, andre gange på ingen måde. Inklusion må ikke blive en sparerunde, som det er nu. Der skal ekstra hænder og penge til, hvis vi skal give børnene de bedste skoletilbud.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.332 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.386 andre er allerede tilmeldt