Debat
2   10

Styrkelsen af naturvidenskab

Vissen tilkendegivelse af nødvendigheden af oprustet indsats.

I visse henseender må vore politikere siges at være visionære. De har fx forståelsen af, at de fremtidige generationer har en gæld, der må betales miljømæssigt. I den henseende har man været så fremsynet, at man har ønsket at styrke indlæringen i de naturvidenskabelige fag. Der er, for et par år siden, blevet oprettet et obligatorisk fag under betegnelsen fælles fagligt fokusområde, hvilket indbefatter de tre traditionelle fag fysik/kemi, geografi og biologi i et nærmest tværfagligt sammesurium med fokus på de miljømæssige konsekvenser af 300 års industrialisering. Nuvel, det er da en smuk tanke...Imidlertid betyder det i praksis, at man skal presse dette overordnede fag ind på basis af de, i forvejen sparsomme, timer man har til rådighed. Igen er det op til faglæreren at vurdere hvorvidt pensum ( og dermed ment forforståelsen) eller den obligatoriske fff-eksamen skal tildeles ligelig fordeling. Mine kolleger synes at have samme holdning som undertegnede og må ryste på hovedet af disse tiltag. Kunne det måske tænkes at der var en eller anden der ligesom stoppede op og snusfornuftigt tænkte; er det nu også en god idé det her? 

Artiklen fortsætter under banneret

Vh.

Jørn Paulsen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.504 andre er allerede tilmeldt