Blog
0   14

Tid til samarbejde?

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har travlt – rigtig travlt. Med storteammøder, læringsmøder, PLF- og PLC-møder og andre forkortelser. Det eneste, jeg ikke har travlt med, er at samarbejde om mine fag.

Jeg har travlt – rigtig travlt. Med storteammøder, læringsmøder, PLF- og PLC-møder og andre forkortelser. Med forældresamtaler, elevplaner, standpunktskarakterer og UPV. For ikke at tale om indsatsområder, trivselsmåling og CD-ord-kursus. Nå ja, og så 25 lektioner indimellem. Det eneste, jeg ikke har travlt med, er at samarbejde om mine fag.

I en presset hverdag er det hele tiden det, det falder tilbage på, når jeg tænker på, hvad det er jeg virkelig savner. Nemlig tiden til det faglige samarbejde og de fag, jeg brænder for. Tiden til at diskutere hvor vi vil hen med naturfagene på skolen. Hvordan vi gerne vil arbejde med de fællesfaglige prøver og samtidig få plads til det enkeltfaglige indimellem. Bruge hinandens erfaringer, så vi ikke hele tiden skal begynde forfra. Faglig sparring. Få tid til at lave en plan for naturfag fra 1. til 9. klasse og diskutere forventningerne fra udskolingen til natur/teknologilærerne og give natur/teknologilærerne indsigt i, hvad det skal ende med i naturfag i 9. klasse. Få tid til at diskutere, hvad der skal købes ind af hvem på hvilken konto og ikke lige hurtigt finde på noget her sidst i december fordi nu skal pengene også bruges.

Noget af det kan løses rent skemateknisk ved at sørge for, at de der skal samarbejde har nogle huller i skemaet på samme tid – og ikke kun fredag kl. 14.30. Og ja, jeg ved godt, at det er et kæmpe puslespil.

Men det handler altså også om, at der fra ledelsens side fastsættes mødetider til fagudvalgene fra årets start. Der skal gives mulighed for at naturfagslærerne kan mødes mindst et par gange om året, og det skal prioriteres af ledelsen. Fagligt samarbejde, tak – det står øverst på min ønskeseddel.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.476 andre er allerede tilmeldt