Blog
0   4

Journée pédagogique 2018 og nogle spændende links

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fredag d. 9./11. 2018 var omkring 50 fransklærere fra grund- og gymnasieskoler samt de videregående uddannelser samlet til seminar på Københavns Professionshøjskole.

Fredag d. 9./11. 2018 var omkring 50 fransklærere fra grund- og gymnasieskoler samt de videregående uddannelser samlet til seminar på Københavns Professionshøjskole. Seminaret var organiseret i et samarbejde mellem læreruddannelsen på KP, Det Franske Institut, Fransklærerforeningen, Sproglærerforeningen og med reference til Det Nationale Center for Fremmedsprog og ECML.

Et fælles internationalt oplæg og herefter tre forskellige workshops med dygtige og engagerede fagpersoner gjorde, at seminaret kunne fastholde fokus på såvel en forskningsbaseret som en anvendelsesorienteret tilgang i relation til progression i undervisningen og brobygning mellem uddannelserne. Den europæiske sprogreferenceramme var et element med henblik på en flersproget og flerkulturel undervisning i regi af metodiske tilgange som fx task og CLIL.

Dagen indeholdt mange idéer og forslag til franskundervisning fra 5. klasse til ungdomsuddannelserne, og ikke mindst var der afsat tid til, at fransklærerne i de tre workshops fik mulighed for og inspiration til at udvikle og afprøve idéer til den daglige undervisning.

Måske ærgrer du dig over, at du ikke fik mulighed for at deltage i seminaret? Men der afholdes et nyt seminar i Aarhus i november måned 2019, og også Sproglærerforeningen afholder flere kursusdage. Så orienter dig på de to foreningers hjemmesider:

Artiklen fortsætter under banneret

Fransklærerforeningen: https://fransklaererforeningen.weebly.com/

Sproglærerforeningen: https://sproglaererforeningen.dk/boiler/

 Samt Det Franske Institut: http://www.institutfrancais.dk/ og

Ecml.dk: http://ecml.dk/

Snart kan du også søge viden og inspiration på Det Nationale Fremmedsprogscenters hjemmeside: www.ncff.dk

Savner du inspiration og materiale til din undervisning i fransk fra 5. klassetrin: (kan også anvendes i 6. klassse) så kig på: https://tidligeresprogstart.ku.dk/fransk/ Her kan du også finde en nem tilgang til at arbejde med sprogportfolio og sprogportrætter

Samt find inspiration på http://enseigner.tv5monde.com/collection/tivi5monde

 

Hvis du gerne vil arbejde mere i dybden med sprogportfolio sammen med dine andre sprogkolleger på skolen fra børnehaveklassen op til 6. klasse, så find inspiration i den europæiske sprogportfolio for 6-12 årige elever: http://ecml.dk/viden-og-inspiration/

 

Afslutningsvis får du en appetizer til en skabelon lige til at bruge, når du vil arbejde med sprogportrætter – kan hentes på: https://tidligeresprogstart.ku.dk/fransk/.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt