Blog
0   2

Det lille savværk. Et indblik i en faguge med håndværk og design.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


En tur til et savværk er god faglig og social læring.

I den forgangne uge havde 6. klasse håndværk og design. I en faguge. De sidste år har den pågældende klasse haft håndværk og design med lærere, der er stærke i de bløde materialer. Der er stærke i designprocessor og opsatte mål for læringen. Af den grund, og fordi eleverne efterspurgte det, ville jeg have fokus på meget andet i denne uge.

Materialet vi skulle arbejde i var træ. Og da min far er indehaver af et lille savværk, inddrog vi det i undervisningen også. Ugen så ud som følger:

Artiklen fortsætter under banneret

Mandag: skabte eleverne mobilstativer af fyrretræ, der blev skåret på decoupørsav og slebet med sandpapir. Derefter udstillet.

Tirsdag: lærte eleverne om brug af træet som materiale, på en tur til det lille savværk. Her så eleverne hvordan processen fra fældet træ til færdigt produkt var. Skov Hans viste og fortalte hvordan. Bl.a på savværk, hvor han skar en stamme op foran eleverne.

Efterfølgende valgte eleverne hvilket træ (mønster og farve var her i spil) de ville have med hjem, til at skabe fugle, inspirerede af Kay Bojesens papegøjer.

De fleste valgte douglasgran, som havde en smuk glød og flotte mønstre. De savede et passende stykke ud, pakkede det i avis og kom det i tasken.

Hjemme på skolen åbnedes de velduftende pakker, hvor elevernes sanser sprang i fuld flor. Af det velduftende træ, blev der designet fugle; tegnet op på træet, savet til og limet sammen. 2* hover 2* kroppe.  

Onsdag: lærte eleverne at bearbejde træet til den ønskede form ved brug af forskellige file og sandpapir. Derefter penslet med madolie.

Torsdag: blev fugle færdiggjort, ved at krop og hoved blev samlet med en lille rundstok. For selvfølgelig at blive udstillet. Efter frokost var vi inviteret til middag hos parallelklassen, der havde madkundskab. Vi spiste godt!

Fredag: var der ingen håndværk og design undervisning, da hele skolen havde klargøring til årets store skolefest på skemaet. En virkelig god fest, hvor mange, forældre som elever, stoppede op, betragtede og roste de flotte fugle, eleverne havde produceret.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.173 andre er allerede tilmeldt