Uskolet

Demokratisk valgt skoleordfører indrømmer: Det er bare så besværligt med folk, der mener noget andet, end jeg gør

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den demokratisk valgte politiker og skoleordfører i landets næststørste parti har med sine udtalelser om indoktrinering i klasselokalerne i 70'erne og 80'erne skabt stor debat. Nu uddyber han:

»Det er bare virkelig svært at have tillid til folk, der ikke mener præcis det samme, som jeg gør«.

På spørgsmålet om, hvorvidt det ikke netop er selve grundlaget for et demokrati, at de folkevalgte repræsentanter påtager sig ansvaret for og pligten til imødekommende at indgå i åbne samtaler og debatter, hvor meninger og synspunkter brydes med henblik på via kompromiser at nå til resultater, som kommer flest muligt til gode og med stadigt hensyn også til mindretallet, svarer han:

»Jo. Ja. Måske. Men det er stadig bare utrygt, når nogen mener noget andet - man mister tilliden til dem. Og så besværligt, det tager så lang tid. Du gør dig ikke begreb om, hvad de fremturer med af ævl og kævl, alle dem fra de andre partier«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.