Debat

Utroligt det lykkes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er egentlig utroligt, at vores folkeskole ikke er braset sammen under vægten af den massive kritik, der er haglet ned over den de seneste snart ti år (nogle vil mene flere). Vores stadig nuværende statsminister fandt i sin nytårstale på, at folkeskolen skulle have et 360-graders-eftersyn. Det er i sig selv en falliterklæring for ham, for hvis han har brug for et 360-graders-eftersyn, betyder det jo, at han ikke ved, hvad der foregår i den.

Eftersynet kom, og følgerne er indtil videre, at de, der er involveret (herunder lærerne, KL, elever med flere), er hægtet fuldstændigt af processen.

Jeg har siddet i ro og mag og forestillet mig, hvad der ville være sket, hvis det samme var foregået i andre erhverv, og jeg er kommet til den konklusion, at det ikke ville være gået godt!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Prøv et tankeeksperiment: Hvad ville der mon ske, hvis samme mængde kritik var haglet ned over automekanikere, chauffører, advokater, bedsteforældre, kassedamer, børn, vinduespudsere, hvem som helst ...

Jeg er sikker på, at de alle ville bukke under på et eller andet tidspunkt, hvis de altid skulle være under anklage for ikke at være det, de er, godt nok.

Som sagt er det utroligt, at det hver dag lykkes at få tingene til at fungere i skolen på trods af de omstændigheder, den bydes.