Blog
0   4

En tur i vandet

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Oprindeligt tænkt som en opfordring til slaverne om at bruge floden som flugtvej for at ryste sporhundene af sig, udover det åbenlyse religiøse dåbsaspekt forstås.

Wade in the water / Wade in the water, children / Wade in the water / God's gonna trouble the water  

Sådan starter dagens tekst, eller nok nærmere dagens sang. Min underviser på Københavns Professionshøjskole brugte denne såkaldte spiritual som en art intermezzo i undervisnigen, for lige at løsne spændinger i krop og sjæl. Da jeg gik hjem, var jeg da heller ikke i tvivl: Her var der en sang, jeg helt sikkert skulle bruge i min egen musikundervisning.  

Sporhunde på spil

Teksten kan groft sagt oversættes til noget i retning af: ”Vad i vandet, børn, Han skal tidsnok lave rav i det”. Oprindeligt tænkt som en opfordring til slaverne om at bruge floden som flugtvej for at ryste sporhundene af sig, udover det åbenlyse religiøse dåbsaspekt forstås. Taktarten er en almindelig 4/4 dog med en trioliseret fornemmelse. Der var desuden, da vi lavede den, en simpel ”vadebevægelse” til, hvor man gik i ½-noder på de tre første linjer, og derpå et stop i bevægelsen, når man nåede til første ord på sidste linje.  

Artiklen fortsætter under banneret

Engelsk for begyndere

Grundet sangens sparsomme tekst og tilgængelige, dog virkningsfulde, melodi, tænkte jeg den straks egnet til børn i deres gryende engelskfase for eksempel elever på 1. årgang. Og rigtigt nok, så gik den rent ind. Spirituals, med deres meget favnende aura, går utrolig godt i spænd med børnenes fantasi. De fornemmer klart, at de er en del af noget større og noget mere. Og ”vadedelen” kan de virkelig relatere til. Som havde de chancen for selv at flygte væk fra skolen og udover de vilde stepper. Selv ateister må bøje sig i støvet for denne lille perle.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
664 andre er allerede tilmeldt