Tale-høre-undervisning
0   5

Ny app oversætter tale- og tegnsprog i realtid mellem døve og hørende

Appen Sign2Me oversætter til og fra tegnsprog i realtid. Ideen opstod, da ingeniør Brian Klindrup fejrede sin nevøs fødselsdag. Den talehandicappede nevø kommunikerer primært via tegnsprog, men Brian Klindrup ’taler’ ikke tegnsprog. “There’s an app for that”, tænkte han. Men det var der ikke. Det var kimen til Sign2Me, som fungerer relativt simpelt: Telefonens kamera optager tegnsproget, som så bliver oversat til tale med hjælp fra kunstig intelligens, skriver Alexandra Instituttet på sin hjemmeside. Omvendt opfanger telefonens mikrofon tale og oversætter det til tegnsprog, som bliver vist af en avatar på telefonen. På den måde kan døve og hørende kommunikere ligeværdigt, hurtigt og uden yderligere hjælpemidler. Den færdige app forventes klar i 2019, og visionen er at udvikle den til sprog i resten af verden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.418 andre er allerede tilmeldt