Blog
1   5

Evaluering – når vi det?

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Ja, helt ærligt, så når jeg det ikke altid.

Billede fra Emu© Troels Gannerup Christensen

Og det er en stadig udfordring at gå fra, ”Hvad skal vi lave i dag”, ”Hvad har I spist i dag” – til, hvordan har du ageret i køkkenet? Hvilke processer har du været igennem? Har du selv taget initiativ på en fornuftig måde, både med hensyn til madlavningen, har du smagt maden til? Har du hjulpet med en opvask, som ikke var din? Har du deltaget i fællesskabet? Har du været med til at udvikle idéer i dag?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har de bedste intensioner.  Men ofte løber tiden fra mig. Jeg har skrevet det før, men med 20 – 23 meget forskellige børn ligger jeg som lærer vandret hvert sekund af timerne, og pludselig skal der ryddes op i en hulens fart.

Tid

Men vi ved jo godt alle sammen, at tid og ro til den stund, hvor der skal snakkes om dagens undervisning er en vigtig del af undervisningen. Først når eleverne får sat ord på deres egen læring, har de lært det.

Eleverne skal forså, at det er processen, vi evaluerer på og ikke kun, hvordan maden smager. Men det er selvfølgelig også en væsentlig faktor i madkundskab, om maden blev for sød, salt, sur, bitter eller kan vi gøre noget for umamismagen. Smagefemkanterne er et godt redskab til den evaluering. Det er så vigtigt, at eleverne kan forklare og sætte ord på, hvilke redskaber og metoder de har brugt.

Jeg får ofte eleverne til at tage billeder i løbet af undervisningen. De redigerer og får lavet en lille film. Så er problemet bare, at der også skal være tid til at se filmen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.318 andre er allerede tilmeldt