Blog
5   4

At dele eller ikke at dele

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når de sociale medier bliver en del af forberedelsen.

 

Er du på facebook? 

Er du på pinterest?

Er du på instagram??

Artiklen fortsætter under banneret

Der har været meget fokus på deling af forløb. Folk taler både for og imod. Her på folkeskolen.dk er der et hav af gratis undervisningsforløb, klar til brug. På emu.dk ligeledes.  

Jeg har ikke noget problem med at dele ud af mine forløb og idéer. Og jeg synes det er en gave, når andre deler ud af deres også. Det sidst postede forløb her var tro kopi fra en anden H&D lærer i landet. Jeg havde fået lov, men jeg synes det er en helt igennem god og sund delings-kultur, der bør og skal være lærere imellem.

Facebook

Mange af os er på facebook. Og mange af os håndværk og designlærere er nok også en del af facebookgruppen håndværk og design, hvor i skrivende stund er intet mindre end 4377 medlemmer. Her har vi dagligt glæde af vores praktiske kollegers forløb, spørgsmål og andre finurligheder. Det er et særligt fagligt fællesskab på tværs af kommuner.

Pinterest

Jeg har også en fornemmelse af, at mange er på pinterest, dog er der ikke tale om et fællesskab, men mere individuelle opslagstavler, man kan søge inspiration i. Og der er virkelig meget inspiration at hente. Igen: søg på håndværk og design og hundredevis af idéer vil poppe op.

Instagram

På instagram er der heller ikke som sådan et fællesskab, men mere en enorm samling af læreres og andre interessante praktiske ildsjæles kreative forløb og påfund. 

Jeg er mere aktiv på instagram end facebook. For dér er det billeder der taler. Og jeg kan selv bestemme hvem jeg vil se billeder fra, og hvilke hashtags jeg følger. Og det virker faktisk lidt, som hvis jeg selv havde sammensat mit daglige kreative inspirationskatalog, hver gang jeg åbner min lærer-profil.  

For jeg har både en privat konto og en lærerkonto. Og det er nemt at skifte imellem dem på min mobil. På lærerprofilen følger jeg en lang række lærere, folke/fri skoler, fagskoler, foreninger og kunstnere. Mit primære mål er at finde inspiration. Og hvis jeg leder efter noget fagspicifikt søger jeg simpelthen efter det. Prøv eksempelvis, at søge på #håndværkogdesign eller #håndværk. Der kommer en del fine ting frem. Det er ingen forventninger om, at man selv poster noget, men jeg har også glæde af selv at bidrage.

Hvad synes du om at dele dine forløb?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.044 andre er allerede tilmeldt