Blog
0   12

Sprogpas til eleverne i 1. klasse

Abonner på nyt om Tidligere sprogstart - ny begynderdidaktik med fokus på flersprogethed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kender du alle dine nye elevers sproglige ressourcer?

I en 1. klasse har eleverne sammen med deres forældre udfyldt ’en sprogblomst’, som de efterfølgende tager med i skole til engelsklæreren. Hun hænger alle elevernes sprogblomster op i klasseværelset, så hun og eleverne sammen kan se og glæde sig over alle de sprog, eleverne er stødt på og kan/ved noget om.

I materialet fra projektet Tidligere Sprogstart er der udviklet et lille sprogpas til eleverne i 1. klasse, hvori der indgår disse sprogblomster https://tidligeresprogstart.ku.dk/engelsk/sprogpas/. Formålet med sprogpasset er at styrke elevernes sproglige opmærksomhed, sproglige anerkendelse og glæde ved sprog.

Materialet er rettet mod eleverne og deres forældre, og der er udarbejdet en forældrevejledning. Der er også udviklet en ’pixiudgave’ af sprogpasset, som engelsklæreren og/eller klassens øvrige lærer i stedet  kan vælge at arbejde med på klassen for at få indsigt i alle deres nye elevers sproglige ressourcer – ligesom der også er en digital version af sprogpasset.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.571 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
841 andre er allerede tilmeldt