"Vi kommer til at rende ind i nogle kommuner, der siger: Det kender vi ikke noget til", sagde Anders Bondo, som vil kontakte KL-formand Jacob Bundsgaard og bede om et møde, så de sammen kan støtte op om samarbejdet.

DLF: Vi er klar til at samarbejde i alle kommuner

DLF har i dag vedtaget, at foreningen på alle niveauer vil arbejde for at etablere et tillidsfuldt samarbejde med kommunerne. Samtidig sender DLF et brev til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer og udtrykker lærernes vilje til samarbejde.

Publiceret

Vigtige pejlemærker for DLF i Nystart-samarbejdet

- anerkendelse af lærernes professionalisme

- forståelse for, at folkeskolens undervisning skal væredidaktisk funderet

- anerkendelse og accept af forudsætningerne for, at lærerne kanlave kvalificeret undervisning

- balance mellem opgaver og resurser

Fra kongresvedtagelsen - se den her

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny start hedder det samarbejde, som er en del af overenskomstforliget fra 2018. Her forpligter KL og Lærerforeningen sig til at undersøge lærernes arbejdstid, se på rekruttering og fastholdelse af nyuddannede og til samarbejde mellem kredse og kommuner og mellem ledelse og tillidsrepræsentanter på skolerne. På Lærerforeningens kongres tirsdag-onsdag var der en lang debat om, hvordan samarbejdet går i kommunerne. Nogle steder fungerer samarbejdet godt, men nogle steder er kommunerne mere afventende.

"Vi skal have samarbejdet til at fungere nu", understregede næstformand i DLF Dorte Lange.  

DLF-top: Nej til minimumsstandard for lokale arbejdstidsaftaler

DLF forpligter sig til at samarbejde

Kongressen har i en såkaldt kongresvedtagelse forpligtet DLF til, at foreningen på alle niveauer vil arbejde for at etablere et tillidsfuldt samarbejde. 

"Samarbejdet skal endvidere bidrage til, at der findes løsninger på de konkrete udfordringer, der er på den enkelte skole", står der blandt andet i vedtagelsen.

Bondo: Det kræver hårdt arbejde at genskabe lærertillid til KL

DLF-formand Anders Bondo Christensen sagde, at han vil kontakte formand for KL Jacob Bundsgaard.

"Vi kommer til at rende ind i nogle kommuner, der siger: Det kender vi ikke noget til. Det er også derfor, vi i vores vedtagelse har sagt, at vi har en fælles forpligtelse til, at vi kommer i gang alle steder. Jeg agter at skrive til Jacob Bundsgaard i forlængelse af kongressen og i forlængelse af, at vi har sendt det her brev ud til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer.  Jeg vil bede om at mødes og se på, hvordan vi i fællesskab fastholder den positive udvikling, som jeg virkelig synes, vi har oplevet, og se på, hvordan vi sørger for at få alle med".

Brev til kommunalbestyrelsesmedlemmer

Kongressen besluttede at sende et åbent brev til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Danmark. I brevet understreges det, at DLF meget gerne vil samarbejde med kommunerne.

"Det afgørende er, at samarbejdet resulterer i konkrete positive forandringer på den enkelte skole. For at eleverne kan få den bedst mulige undervisning, skal lærerne kunne lykkes med deres vigtige opgave", står der blandt andet i brevet.

Læs mere

Kongresvedtagelse vedr. Ny start

Brev til kommunalbestyrelser