Jeg har på ingen måde sagt, at vi skal opgive tanken om en central aftale, lovede Gordon Ørskov.

"Jeg vil aldrig opgive ambitionen om en central aftale"

Målet om en central arbejdstidsaftale består, lovede formanden for lærernes overenskomstudvalg, efter at to hovedstyrelsesmedlemmer lagde op til kongresdebat om, at det måske er tid til at opgive en central arbejdstidsaftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Er en central arbejdstidsaftale til lærerne en død fisk?"

Det spørgsmål stillede en bekymret Birgitte Lehrmann fra Ringsted-Sorø Lærerforening på Lærerforeningens kongres efter, at hun havde hørt, at hovedstyrelsesmedlemmerne Regitze Flannov og Morten Refskov begge ønskede en debat af, om man kan blive ved med at lade Lærerforeningens succes afhænge af, om man kan få en central arbejdstidsaftale.

Delegeret: Er en central arbejdstidsaftale efterhånden en myte?

Birgitte Lehrmann er nervøs for, hvad en sådan diskussion kan betyde for de lærere, der arbejder i kommuner, hvor der ikke pt ikke er et godt samarbejde mellem kreds og kommune.

"Er det godt nok med uskrevne regler? Ingen skal efterlades på perronen, blev der sagt ved OK-forhandlingerne i foråret. Jeg vil appellere til, at det heller ikke er det, som sker for os, der arbejder i en kommune, hvor folkeskolen ikke prioriteres i tilstrækkelig grad", lød det fra Birgitte Lehrmann.

DLF-top: Nej til minimumsstandard for lokale arbejdstidsaftaler 

Delegeret: Vi skal være solidariske med vores medlemmer

Og Per Brinckmann fra Lejre Lærerforening syntes, han hørte formand for Overenskomstudvalget Gordon Ørskov melde sig i koret af stemmer, der er klar til at slække på målet om en central arbejdstidsaftale. Han fremhævede lærerne på Lolland-Falster, som vil få svært ved at få en lokal aftale.

"Jeg hører dig sige, at dem kommer vi til at svigte, for vi får dem ikke med ombord. Vi får nok heller ikke Høje-Taastrup med om bord. Vi skal være solidariske med alle vores medlemmer. Derfor vil jeg bede dig om at bekræfte eller afkræfte, at vi går væk fra centrale arbejdstidsaftaler? Det kan være en rammeaftale, der skal udfyldes i kommunen - men at vi i hvert fald ikke kun arbejder for lokale arbejdstidsaftaler", sagde Per Brinckmann.

DLF-ledelse: Kræv ikke minimumsstandarder for lokale arbejdstidsaftaler 

Udvalgsformand: Vi opgiver ikke tanken om en central aftale

Og det fik Gordon Ørskov på talerstolen:  

"Jeg har på ingen måde sagt, at vi skal opgive tanken om en central aftale. Det er der andre, der har sagt, at de gerne vil diskutere. Eksempelvis Regitze og Morten. Jeg vil godt sige: Jeg vil aldrig opgive ambitionen om en central aftale", sagde han og blev afbrudt af en massiv  klapsalve fra salen.

"Men vi er også nødt til lige nu at gøre os nogle tanker om, hvad er en central aftale egentlig for en størrelse. Hvordan kan vi få mest muligt ud af en central aftale, sådan som vores omverden er lige nu?. Sådan har jeg det nu. Men det er jo ikke det samme som at sige, at vi ikke skal diskutere det her", sagde han og fortalte, at der er lagt en plan for diskussionen om arbejdstid.

"Vi har lagt en plan, hvor vi tager fat på de her spørgsmål. Vi kigger ud i fremtiden, men vi bruger det afsæt, som vi nu har politisk".

Planen går ud på, at arbejdstiden fremadrettet bliver diskuteret i hovedstyrelsen, at der bliver diskussioner i kredsene og hen på foråret bliver der indkaldt til en arbejdstidskonference.

"Alt det her munder ud i, at vi på næste års kongres ser på, om vi skal træffe nye politiske beslutninger", sagde Gordon Ørskov.

Powered by Labrador CMS