Anmeldelse Fransk
0   20

Lækker samling af franske opgaver

Franskportal.dk er både brugervenlig, varieret og billig.

Franskportal

Fakta


Titel
Franskportal


20 kroner per elev for skoleåret 201/19. Kontakt udgiveren for yderligere information om prisen

Forlag
Forlaget Passion

Franskportal.dk har til formål at gøre franskundervisningen sjovere og mere motiverende, skriver forlaget. Dermed skulle det være muligt at fremme elevernes læringsprocesser og resultater. Derudover fortæller udgiveren, at der er fokus på brugervenlighed og relevans. Lever portalen op til det, den lover?

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg underviser i fransk fra 6.-10. klasse, og brugervenligheden er ekstremt vigtig for mig. Jeg er derfor meget begejstret for, at franskportalen er så nem at finde rundt på og ikke kræver unødvendige klik og omveje. Eleverne vil nemt kunne navigere på siden, og det er også til at gå til for en vikar. Siden tilbyder en guidet rundtur, hvor man kan gå på opdagelse i indholdet. Det hele er meget overskueligt og brugervenligt, og opgavernes forskellige sværhedsgrader har hver deres farve, så det er nemt at vælge de rigtige.

Franskportalen rummer mange aspekter af franskfaget, og der er opgaver inden for lytning, læsning, skrivning, grammatik og kultur. Et kæmpe plus er variationen i øvelserne og i deres udformning, som medvirker til at gøre det sjovere at lære.

Der er en omfattende grammatikkategori. Den pågældende grammatiske regel er forklaret og understøttet med eksempler, og eleven kan dernæst give sig i kast med opgaverne. Eleven får resultatet med det samme, hvilket er et stort plus. Jeg oplever ofte, at eleverne synes, at grammatikarbejdet er svært og kedeligt, og ikke er begejstrede for “rugbrødsarbejde”, som træningsopgaver jo også er. Jeg tror på, at grammatikøvelserne på franskportalen kan gøre grammatikken mere spiselig for eleverne.

Det eneste, jeg kunne ønske mig mere som lærer, var, at jeg havde mulighed for at se, om eleven havde løst sine træningsopgaver, og et resultat af elevens arbejde. Dette ville give mig bedre mulighed for at tjekke op og sætte mig med de elever, som fortsat har svært ved det.

Lever franskportalens mål op til det, den lover? Ja, det synes jeg i den grad. Franskportalen er sjovere for eleverne, netop fordi variationen er så stor, at det ikke går hen og bliver “kedeligt slavearbejde”. Og når det er lidt sjovt, får eleverne blod på tanden, og læringsprocesserne fremmes.

Jeg ville helt sikkert bruge portalen i undervisningen. Som lærer kan man let udvælge relevante øvelser til det forløb, man er i gang med. Portalen kan også bruges uafhængigt af et forløb. Det er muligt at plukke i opgaverne efter behov, og jeg synes, at der er masser af inspiration at hente - og mens jeg bevægede mig rundt på siden, blev jeg så inspireret, at jeg fik lyst til at bygge videre på nogle af opgaverne til mine egne forløb i 9. og 10. klasse. Franskportalen kan også sagtens bruges som “vikarmateriale”, netop fordi det er så nemt at gå til. Jeg tror, at vi er mange fransklærere, der synes, det er svært at udarbejde en vikarplan, der er til at føre ud i livet for en ikkefransktalende vikar.

Et sidste og afgørende plus er prisen. Med en pris på kun 20 kroner per elev for et skoleår er det ikke umuligt at overbevise skoleledelsen om, at det er en god idé med et abonnement på Franskportal.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
997 andre er allerede tilmeldt