Blog
0   4

Historie kan man finde over alt!

Abonner på nyt om Falihos i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Imens andre drog på langfart i skolernes efterårsferie, tog jeg til Sydfyn og gik en tur. Historie behøver man nemlig ikke rejse langt væk for at finde. Spor efter fortiden findes alle steder, hvis bare man ved, hvad man kigger efter.

Vejstrup – Gudme – Hesselager – Slude – Bynkel. Man skal nok være mere end lokalkendt for at vide, hvor nogle af de nævnte byer ligger og hvorfor der er en forbindelse mellem byerne i mere end én forstand. Indtil 1965 var de nogle af stoppene for toget fra Svendborg på den 37,7 km lange tur til Nyborg eller modsat. I dag er der ikke meget tilbage, der vidner om den tid, hvor jernbanen var garant for liv og aktivitet i de små byer. Sporene (de historiske spor og ikke jernbanesporene) er dog stadig til at se, hvis man ved, hvad man skal kigge efter. For eksempel kan man i både Vejstrup og Gudme se de gamle stationsbygninger, som i dag er privat beboelse. Ikke desto mindre ligner de sig selv og hinanden samtidig med, at de vidner om en tid, hvor de var med til at skabe et mere dynamisk lokalsamfund end tilfældet er i dag. At de begge står til salg, synes at understrege netop denne udvikling.

 At stationsbygningerne kan bruges til at illustrere udviklingen over tid, er netop én af de pointer der kan illustrere, hvorfor man ikke behøver at bo i Jelling eller København for at kunne gøre historien håndgribelig for sine elever. Nok er Vejstrup, Gudme og de andre mindre - ja ok, små - byer, men historien den er der. Det samme gør sig naturligvis gældende alle andre steder, hvis man ved hvad man skal kigge efter. Så en opfordring. Tag de historiske detektivbriller på sammen med dine elever og kom afsted – måske bliver I overraskede over, hvor meget historie der findes lige for næsen af jer.    

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.569 andre er allerede tilmeldt