Blog
0   44

Lad eleverne lave klassens egen bevægelsesjulekalender

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er noget særlig hyggeligt ved december måned. Der er ofte mange traditioner rundt om på skolerne, som skaber en speciel fællesskabsfølelse. I år vil jeg være med til at starte en ny tradition op. Mine elever skal sammen lave klassens bevægelsesjulekalender fordelt ud på alle klassens fag.

Foto: Pixabay.com

 

Nogle lærere er mere udfordret end andre med at få bevægelsesdelen implementeret i undervisningen. Det skal virke naturligt at få bevægelsesdelen med i timerne, ellers kommer det til at føles som endnu en ting, lærerne skal nå i en hektisk hverdag.

I år vil jeg uddelegere dagene og fagene i december måned, og få eleverne selv til at stå for selve bevægelsesdelen. Nogle elever laver en bevægelse, som skal implementeres i matematikundervisningen, nogle i danskundervisningen andre i engelsk og så videre.

Artiklen fortsætter under banneret

For at jeg kan forsvare brugen af tid på denne kalender i undervisningen, så skal de bevægelsesaktiviteter, som eleverne laver, matche det pågældende stof som fagene lige netop er i gang med. Brug her endelig elevernes kreative sind. Ind imellem er de mere kompetente end os til at se noget nyt ind i det faglige – dog vil jeg som lærer godkende først.

 

Kalenderen kræver ikke meget tid

Eleverne får opgaven for som lektier, så på den måde bruges der ikke unødig meget tid på at fremstille kalenderen i selve undervisningstiden.

Før der går Jørgen Clevin i den, bruger jeg én af de helt blanke julekalendere, som mange SFO’er indkøber til julemånederne, og så hænges den op i klassen. Jeg sætter et par elever til at udsmykke kalenderen.

Ud over et nr. skrives der også på lågen det fag, som bevægelsesaktiviteten hører til. Eleverne står derefter selv for at ’afholde’ aktiviteten på klassen, når læreren finder det passende i undervisningen. Varighed maks 5-10 min.

Jeg glæder mig til at se, om dette bliver én af de traditioner, som jeg vil se frem til i december måned år efter år…

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.153 andre er allerede tilmeldt