Blog
0   4

Film på plakaten i november

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Film og tv- serier anvendes flittigt som kilder i kulturfagene. I november måned vil bloggen her sætte fokus på film som kilder i fagene. Film giver anledning til erkendelse, diskussion og grundig kildekritik.

Det kan skabe et umiddelbart dilemma at være filmnørd og kulturfagslærer på samme tid: Der er for mange film at vælge imellem, og man har ikke undervisning nok til at vise dem alle sammen. Desuden går det jo ikke at sidder i alle timer og se film. Hvor hyggeligt det end ville være. Der skal som bekendt mere til.

Ikke desto mindre er spillefilm og dokumentarfilm brugt i udpræget grad rundt omkring i klasseværelserne. Med god grund kunne man sige. Filmene indeholder et væld af muligheder for undervisning, og i mange tilfælde finder eleverne det interessant, og hyggeligt, at se film.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg vil være med.

Personligt bruger jeg aldrig film som vikarmateriale. Jeg vil se filmen sammen med klassen. Jeg vil være der, hvis der er scener, der skal sættes særligt fokus på. Jeg vil opleve deres reaktioner på udvalgte scener, og jeg vil have mulighed for at besvare evt. spørgsmål, der dukker op undervejs.

En enkel gang fik en klasse en lektie for, hvor de skulle se en film på filmcentralen. Jeg oplevede, at jeg ikke fik fat om hverken selve filmen eller undervisningsforløbet. Det var som om, at det gled mig af hænde, og forløbet landede ikke, som jeg ville have det. Lesson Learned. So Far.

Efterår og vinter er filmtid, og derfor vil jeg her på bloggen komme ind på konkrete forløb med film samt diskutere brugen af film i undervisningen. Den netop veloverstået ”Historielærernes dag” satte fokus på film og medier, og man gik derfra med masser af blod på tanden til at gå ud og arbejde med film. Samtidig blev der defineret nogle forskellige pædagogiske- og didaktiske rammer for filmbrug, og det vil være i centrum gennem hele november måned med håb om, at I derude kan få ideer og samtidig give jeres besyv med, når det kommer til gode ideer til film og forløb.

Bliv hængende på bloggen, når vi begiver os ind i vinter- såvel som filmmørket.

God søndag derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.608 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.258 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks