Blog
2   6

Kollektivet skal vise at vold er uacceptabelt

Abonner på nyt om Lærerliv m.m. i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vold og trusler skal mødes medhjælp - og konsekvent beskyttelse af læreren

“Den eneste næve vi tolererer” - med et close-up billede af et fist bump. Det er den korte beskrivelse af en plakat DSB har sat op på flere stationer for at vise, at vold mod personalet bliver politianmeldt.

De seneste måneder har gentagne gange haft mediehistorier om lærere, der er blevet slået, sparket, spyttet på eller kaldt for uacceptable skældsord. Den form for behandling kan få selv den hårdeste hund til at tvivle på sin egen duelighed som lærer, og den tvivl sætter sig i ens praksisfundament.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er nok alle enige om, at fysisk og mental mishandling af lærere er lige så uacceptabel som vold mod togførere. Hos Statsbanerne blever der straks taget kontakt til ordensmagten, mens skolerne søger at løse problemet ad pædagogisk vej. Det er også fornuftigt - langt hen ad vejen.

Men på et tidspunkt må der siges stop! På et tidspunkt går det ud over lærerens helbred og agtelse - og så er det for sent at bremse udviklingen. Desværre ser vi gang på gang kolleger, der går ned efter at Lille Ole i 2. b har kastet en stol i hovedet på læreren. Eller også har Lille Ole brugt så voldsomme ord at kollegaen er rystet. Her er det for sent at sige stop - men det er sidste chance før det går ud over andre kolleger - og lærerkollegiet må stå sammen og sige fra.

Ingen bør udføre arbejde, hvor helbred eller agtelse er i fare - og derfor må kollegiet sige fra - ingen timer bliver læst i 2. b, før Lille Ole har fået tilstrækkelig hjælp til at kunne håndtere situationen, eller er blevet tilbudt et alternativt skoletilbud.

Vi skal være dristige og tapre - ikke dumdristige så vi risikerer vores egen velfærd for at undervise.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt