Debat
0   2

GoCook brænder for maddannelsen af næste generation

150.000 skoleelever fra 80 % af alle grundskoler i Danmark arbejder lige nu med GoCook Smagekassen. Sammen arbejder vi lige nu for at skabe en bedre maddannelse hos næste generation. Det er der brug for, da kun 7 % af de danske børn er med i køkkenet.

I artiklen ”Reklamemand advarer om markedsføring i læremidler” skaber Frederik Preisler fra marketingbureauet Mensch et billede af GoCook fra Coop, som jeg slet ikke kan genkende. Derfor vil jeg gerne uddybe, hvordan Coop Skolekontakten arbejder. Jeg har ikke fået mulighed for at se eller kommentere påstandene, så derfor denne blog:

GoCook er drevet af en fond

Han kalder i artiklen både vores og andres aktiviteter for ren og skær markedsføring. Det er IKKE et marketing-budget, der betaler for GoCook. Coop Skolekontaktens aktiviteter og herunder GoCook er støttet af en intern fond. Fonden er ejet af vores medlemmer, da Coop er en andelsvirksomhed. Formålet er at sørge for udannelse, information og undervisning ifølge andelsprincipperne.

GoCook er drevet af et almennyttigt formål

Artiklen fortsætter under banneret

Formålet med GoCook er at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Der står Coop eller Coop Skolekontakten som afsender på forsiden af materialet, men ellers er det reklamefrit. GoCook-logoet og stilen ligger meget langt væk fra Coops profil, og det er helt bevidst. Vi ønsker at engagere børnene. Få dem ud i køkkenet. Det sker både via undervisningsmaterialer, men også via digitale kanaler. Og når lærerne fx henter Smagekasserne i butikkerne, så er der ikke krav til, at de skal købe de resterende råvarer her. Så det er en meget dårlig forretning for os.

GoCook er TROVÆRDIG, siger I selv:

Derfor er det glædeligt, at de lærere, der bruger GoCook, synes det er troværdigt. 73 % af lærerne synes Coop Skolekontakten er en meget troværdig leverandør af materialer til skolerne. 23 % synes vi er troværdige. Altså 96 % synes vi er troværdige. Det viser sidste års evaluering af GoCook, hvor 745 lærere ud af 2200 mulige svarede på vores evaluering.

87 % af lærerne siger samtidigt, at det er vigtigt for deres undervisning, at GoCook fortsætter.

Forsker ph.d. Boris Andersen evaluerede GoCook i 2017 og konkluderede, at GoCook igennem 10 år løftet mad-undervisningen i skolen og løftet børnenes velvære og sundhed. Sammen med jer!

Så tak, fordi vi er sammen om at højne maddannelsen i folkeskolen, hvor betingelserne er rigtigt svære for mange lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
702 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
465 andre er allerede tilmeldt