Blog
0   13

Brobygning giver bonus

Abonner på nyt om Litteratur, lærdom og læreruddannelse i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er mange veje til uddannelsesvalg. Der er mange spor man kan følge. Læreruddannelsen i Aalborg har i denne uge besøg af 45 gymnasieelever fra STX, HF, HHX og HTX, der alle har valgt at deltage i et brobygningsforløb med fokus på Læreruddannelsen. Skal jeg være lærer? - har de tænkt, og nu sidder de så her til velkomstmødet, hvor studentervejlederne giver dem et kort indblik i uddannelsens mange muligheder.

Brobygning giver bonus

 

Der er mange veje til uddannelsesvalg. Der er mange spor man kan følge. Læreruddannelsen i Aalborg har i denne uge besøg af 45 gymnasieelever fra STX, HF, HHX og HTX, der alle har valgt at deltage i et brobygningsforløb med fokus på Læreruddannelsen. Skal jeg være lærer? -  har de tænkt, og nu sidder de så her til velkomstmødet, hvor studentervejlederne giver dem et kort indblik i uddannelsens mange muligheder.

De møder op iført klassisk sort ”skoletøj”, enkelte hættetrøjer, mange med lyst hår og hestehale og en del i træningsbukser og afslappede sweatshirts. De ser unge ud, og det er de også.

Artiklen fortsætter under banneret

Stina og Ida er de to studentervejledere fra 4. årgang, og med stor rutine og megen erfaring fra næsten fire år på uddannelsen har de i samarbejde med studiekoordinatoren og tutorer planlagt et forløb, der veksler mellem fag og information. Og pauser.

Programmet giver også de unge wannabe-lærerstuderende faglige lektioner, hvor der er dansk, matematik, naturfag og kristendom-livskundskab-medborgerskab og almen dannelse på skemaet. De blev mødt med tekster fra børnelitteraturen, undersøgende arbejde i matematik og indføring i skolens formål og mål.

Brobygningsforløb over flere dage giver et langt bedre billede af hverdagen på en uddannelse end læsning af hjemmesider kan give. Særligt er det mødet med studentervejledere og tutorer, der gør det nærværende for dem. Her er rollemodeller, de kan spejle sig i.

Som underviser tænker man jo hvert år: De bliver jo yngre og yngre, når de søger ind. Det gør de så ikke, aldersgennemsnittet for nye studerende i Aalborg har været 22,5 til 23 år siden 2011, så gymnasieeleverne har nogle år til endeligt at overveje uddannelsesvalget. Nu har de et grundlag at vælge ud fra.

Som underviser i brobygningsforløbet er der en bonusgevinst: Det er fantastisk at se og høre studerende i form af tutorer og studentervejledere, når de skal  fortælle om læreruddannelsen. De er informerede, de er kritiske, de er lydhøre, de er pædagogiske og har relationskompetence.

Man må altid lægge mærke til de gode dage, hvor man ser, hvordan Læreruddannelsen giver såvel uddannelse som dannelse. Det er så tydeligt her, hvor de helt nye og uprøvede møder ”uddannelsen”.

 

Bodil Christensen

Læreruddannelsen, Professionshøjskolen UCN


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.256 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
358 andre er allerede tilmeldt