Debat
7   2

Musikundervisning i grundskolen - bliver det fuldført?

Er interesseret i at få lidt indsigt i undervisningsindholdet i musikundervisningen og hvordan musikundervisningen foregår, som det ser ud i dag.

Kære musiklærere på Folkeskolen.dk, 

Jeg læser Uddannelsesvidenskab på AU, DPU i Emdrup og skriver i øjeblikket om musikundervisningen betydning for læring og udvikling, med inddragelse af neurovidenskabelige studier, der kan handle om netop dette. 

Ifølge EMU, skal børn i 1.-2. klasse introduceres for forskellige genrer, blandt andet klassisk, rock, opera og jazz. Et studie jeg bruger i opgaven, viser gennem fMRI-skanninger af 1-3 dage gamle nyfødte, at de reagerer forskelligt på dissonans og konsonans (musiklærere ved hvad jeg mener). Kort sagt får lyden af konsonans, den "behagelige" klang så at sige, børnene til at reagere i deres auditive cortex, som man automatisk ville antage. Lyden af dissonans derimod, den "ubehagelige" klang ved unormale toneartskift eller lyden af en et C og et C# samtidig, får børnene til at reagere i områder af hjernen som også har med sprog at gøre, hvilket lyden af konsonans ikke gør. 

Dissonans optræder ikke normalt i pop, rock og radiohits. Det optræder derimod meget i jazz, noget i klassisk og noget i opera. 

Artiklen fortsætter under banneret

Mit spørgsmål til jer musiklærere, underviser man i jazz i grundskolen? Og hvad underviser man mest i i den obligatoriske musikundervisning?

På forhånd tak, og tak fordi I tog jer tid til at læse mit oplæg.

Mvh Rasmus

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
624 andre er allerede tilmeldt