Debat

Uddannelse er den bedste fremtidsinvestering

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At investere i mere uddannelse er godt på mange måder. Den enkelte får bedre chancer for at få sig et godt job, ligesom øget livskvalitet og nye muligheder ofte er en positiv sidegevinst. For samfundet er investeringer i uddannelse også en klar fordel: Konkurrenceevnen forbedres, produktiviteten stiger, omstillingsparatheden øges, og det samme gør innovation, udvikling, skatteindtægter og meget, meget andet.

I Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis fælles finanslovsforslag er målet på uddannelsesområdet videreført fra vores plan »Fair Løsning«. Der skal investeres hele 1,35 milliarder kroner i uddannelse. Folkeskolen alene skal løftes med 750 millioner kroner, hvilket konkret betyder et løft i de nordjyske folkeskoler på 82,5 millioner.

Den siddende VK-regering har, med støtte fra Dansk Folkeparti, presset kommunernes økonomi så meget, at det er gået ud over skolerne. Mange kommuner har i den forbindelse været tvunget til at lukke ellers velfungerende folkeskoler.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vores klare mål er et økonomisk løft til folkeskolen. Det skal blandt andet bruges til at nedbringe antallet af elever i hver klasse fra 28 til 24. Vi foreslår derfor, at der i kommende 0.-klasser er et loft på 24 elever. Vi vil altså ikke tvangsopløse eksisterende klasser, hvor der i dag er 26-27 elever.

Derudover vil vi give en håndsrækning til de svage elever i form af mere lektiehjælp og etablering af en tolærerordning.

Vores fælles folkeskole er det fundament, vi bygger resten af vores uddannelse på. Derfor er Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis forslag om at satse på folkeskolen helt afgørende for vores fælles fremtid!