Debat
0   161

Uddannelse er den bedste fremtidsinvestering

At investere i mere uddannelse er godt på mange måder. Den enkelte får bedre chancer for at få sig et godt job, ligesom øget livskvalitet og nye muligheder ofte er en positiv sidegevinst. For samfundet er investeringer i uddannelse også en klar fordel: Konkurrenceevnen forbedres, produktiviteten stiger, omstillingsparatheden øges, og det samme gør innovation, udvikling, skatteindtægter og meget, meget andet.

I Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis fælles finanslovsforslag er målet på uddannelsesområdet videreført fra vores plan »Fair Løsning«. Der skal investeres hele 1,35 milliarder kroner i uddannelse. Folkeskolen alene skal løftes med 750 millioner kroner, hvilket konkret betyder et løft i de nordjyske folkeskoler på 82,5 millioner.

Artiklen fortsætter under banneret

Den siddende VK-regering har, med støtte fra Dansk Folkeparti, presset kommunernes økonomi så meget, at det er gået ud over skolerne. Mange kommuner har i den forbindelse været tvunget til at lukke ellers velfungerende folkeskoler.

Vores klare mål er et økonomisk løft til folkeskolen. Det skal blandt andet bruges til at nedbringe antallet af elever i hver klasse fra 28 til 24. Vi foreslår derfor, at der i kommende 0.-klasser er et loft på 24 elever. Vi vil altså ikke tvangsopløse eksisterende klasser, hvor der i dag er 26-27 elever.

Derudover vil vi give en håndsrækning til de svage elever i form af mere lektiehjælp og etablering af en tolærerordning.

Vores fælles folkeskole er det fundament, vi bygger resten af vores uddannelse på. Derfor er Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis forslag om at satse på folkeskolen helt afgørende for vores fælles fremtid!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ