Debat
0   126

Pensionistvalget

I Folkeskolen nummer 37 fortalte Sven-Aage Skyggebjerg, at han stiller op som kandidat for pensionisterne til hovedstyrelsesvalget.

På samme side har Kristian Fløj-Jensen et kort indlæg om sin deltagelse i et norsk pensionistkursus: 'Ved overenskomstforhandlinger er pensionister i Norge med i forhandlingsdelegationen næsten frem til afslutningen. Det har bevirket en bedre regulering i forhold til lønningerne. Her kan vi i DLF lære noget'.

Artiklen fortsætter under banneret

Om DLF kan lære noget, er jeg lidt i tvivl om, men nu er Fløj-Jensen en erfaren mand, der har siddet i hovedstyrelsen i over 25 år, så han må jo vide besked desangående. I Danmark er jo statspensionisternes pension bestemt ved lov, og DLF deltager endnu ikke ved forhandlingsbordet. Dog har der ved tidligere kongresser været krav om forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for aktive og tjenestemandspensionisters pension. Men hvor mange kongresbeslutninger skal der mon til, før det gennemføres?

Skyggebjerg påpeger ganske rigtigt i sit valgoplæg, at nu har pensionisterne et betragteligt efterslæb på op til fem skalatrin, hvilket svarer til cirka 15.000 kroner. En urimelig skævfordeling, som foreningen må sætte ind på bliver genoprettet, for løn- og pensionsprofil skal følges naturligt ad.

Skyggebjerg skriver også: 'Naturligvis kan man kræve ændring af loven. Ikke at kræve det er efter min opfattelse at undvige en i øvrigt fair og reel behandling af et rimeligt pensionistkrav om parallel indkomstudvikling. Ikke alle pensionister er på fuld pensionsalder, og de, der kun har et reduceret antal år, rammes ekstra urimeligt'.

Som førtidspensionist kan jeg bekræfte det sidste citat. Da vi i fraktion 4 nu skal vælge to repræsentanter til hovedstyrelsen, vil jeg varmt anbefale at stemme på Skyggebjerg. Han har været førtidspensionist i mange år og tidligere medlem af hovedstyrelsen i to perioder, og han er i foreningsarbejde kendt som en ihærdig slider.

Poul Erik Dyreborg

Smørum


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ