Debat
0   143

Ud af DLF

Efter store overvejelser ønsker jeg udmeldelse af DLF.

Jeg har tidligere efterlyst en klar seniorpolitik i foreningen - den findes ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg søgte assistance i DLF, København, vedrørende beslutning om efterløn/pension, det var ikke deres bord.

Jeg kontaktede kredskontoret i Assentoft - her var ingen hjælp at hente. Lene Fruelund viste mig så kommandovejen, da jeg i foråret henvendte mig for at have alt på skinner per 1. august 1999. jeg rekvirerede relevante oplysninger - sendte alt til a-kassen. Per 1. oktober 1999 var beregningerne endelig okay.

Jeg fik aldrig svar på, om det var fornuftigt at koble efterløn/pension. Jeg valgte dette.

Foreningens kursusejendomme har jeg aldrig været på. Kursuspriserne er så høje, at det ikke er muligt for lærerne at holde kursus der. Mørke Skole måtte vælge et andet sted (350 kroner/nat). Vi medbragte selv linned og håndklæder. Jeg formoder, at en del af vort kontingent medgår til driften af ejendommene?

Jeg kontaktede kredskontoret i Grenaa for at høre om fordelene ved at blive i foreningen. Vedkommende, jeg talte med, måtte med beklagelse meddele, at ud over Folkeskolen og et rejsetilbud samt et meddelelsesblad var der intet.

Jeg kan derfor ikke se nogen vigtig grund til at blive i foreningen. Kan du?

Jeg håber, at DLF laver en god seniorpolitik, så ældre lærere kan fortsætte arbejdet på vilkår, der passer til deres alder.

Lise Krarup Hansen

Ebeltoft

Svar

Jeg beklager, at dine overvejelser har ført til, at du vil meldes ud af DLF, for jeg mener ikke, at du har ret i dine konklusioner.

Efter den opgavefordeling, der er mellem foreningen centralt og kredsene, skal alle medlemshenvendelser rettes til den lokale kreds, så det var korrekt, at du ved din henvendelse til sekretariatet blev henvist til kredsen.

Foreningen er meget opmærksom på spørgsmålet om seniorpolitik for vores medlemmer. Vi har dette aspekt med i vores forhandlinger om fornyelse af overenskomster og aftaler gennem Lærernes Centralorganisation og KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte). Som et eksempel på dette kan nævnes den aldersreduktionsordning, der gælder for lærere over 60 år.

Med hensyn til vores kursusejendomme kan jeg oplyse, at driften af disse ikke belaster foreningens regnskab og dermed medlemmernes kontingentmidler. Priserne på ejendommene er desuden lavere for medlemmer end for ikke-medlemmer.

Som pensionist har man, foruden at modtage Folkeskolen og et eventuelt kredsblad, blandt andet mulighed for at deltage i de pensionistarrangementer, som de fleste kredse arrangerer, ligesom man kan deltage i foreningens pensionistkurser og leje foreningens feriehuse til moderate priser uden for ferieperioderne. Endelig har pensionerede medlemmer også mulighed for at søge økonomisk bistand i DLF's Understøttelseskasse, herunder tilskud til rekreations- og ferieophold på foreningens ejendom 'Sixtus'.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ