Fonde
0   12

Politikere vil stramme op om de mange fondsmidler i skolen

Undervisningsminister Merete Riisager har bedt om at få undersøgt, hvordan skolernes samarbejde med de mange private fonde kan struktureres på en frugtbar måde, efter at en række partier har udtrykt bekymring.

"Helt grundlæggende er det positivt, at fondene er interesserede i at lægge resurser i uddannelsesområdet. Det kan give nogle muligheder, vi ellers ikke ville have haft. Men jeg mener samtidig, det er en ny og også udfordrende situation for sektoren. Det kan være svært for den enkelte skole at vurdere, om de projekter, fondene tilbyder, er tilstrækkeligt fagligt og pædagogisk underbygget", siger Merete Riisager til mediet Danmarks Fonde.

I en tidligere artikel har Danmarks Lærerforening efterlyst politisk stillingtagen og styring af de mange fondsmidler i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det forstår jeg godt, at Lærerforeningen efterlyser. Personligt er jeg overrasket over den frimodighed, der kendetegner fonde med midler, som de gerne hver især vil prøve af på skoleeleverne i dagens skoler. Skolerne skal ikke være et tag-selv-bolsje for særlige interesser", siger Marianne Jelved, Radikale, til mediet. 

Anni Matthiesen, Venstre, er glad for de mange interesserede fonde, men mener, der kan være behov for nogle centrale retningslinjer:

"Et fælles forum, hvor centrale aktører inden for spændingsfeltet mellem fond og folkeskole mødes jævnligt, vil være en god idé. Så man ved, hvem der har gang i hvad, og man kan tale om, hvad der virker og ikke virker i folkeskoleregi", siger Anni Matthiesen til Danmarks Fonde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ