Blog
1   5

Min tro

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan arbejder man med "min tro" uden at gå eleverne for nær?

Vi skal arbejde med religion set udefra og indefra på alle trin i skoleforløbet. Der er masser af tilgængeligt materiale til troen set udefra. Når det kommer til at se religionen indefra, kan det nemt blive postulererende fra lærerens side. "Jøden tror, at.... det kan vi se ved...."

Tro i børnehøjde

DR Ultra har i denne uge lanceret dokumentarserien "min tro". Serien vil over de næste tre uger præsentere tolv børn med hver deres tro. Serien viser i børnehøjde, hvad troen betyder for det enkelte barn, og hvordan troslivet udfolder sig.

I skrivende stund ligger der to afsnit om hhv islam og kristendom klar til streaming.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet skal didaktiseres

Materialet skal, som alt andet vi griber, didaktiseres. Hvad er det for en religion, der præsenteres? Ex starter Lukas i "Lukas be`r Gud om et mirakel" med at sige: Jeg tror på Gud`og Jesus, og jeg er kristen" Herefter ser man et billede af Evangeliekirken. Man skal her som lærer være skarp på, at det ikke er den evangelsk-lutherske kirke, der refereres til i udsendelsen, således eleverne forstår, at der er mange kristne retninger i Danmark.

God at tale ud fra

Dokumentarerne tager under 20 min hver. De kan derfor bruges i et forløb om at tro eller som en del af et forløb om den enkelte tro. Man kan tale om religionen indefra uden at invadere elevernes privatsfære. Jeg vil umiddelbart skønne, at filmene er egnede til mellemtrinnet.

Fordomme

Instruktøren til filmene håber, de kan være med til at nedbryde fordomme. Det gøres ved ikke kun at vise det religiøse, men også børnene med kæledyr og på skateboard. Det religiøse liv fylder meget i filmene og der er meget at tale om.

Se filmene på dr.dk/ultra


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
963 andre er allerede tilmeldt