Letlæsning
0   10

Skriverprisen: 25.000 kroner for 100 bøger

Den flittige fagbogsforfatter Troels Gollander modtog i dag Skriverprisen for sine 100 bidrag til Gyldendals fem fagbogsserier. Prisen blev uddelt på Bogforum i København.

Med emner, der spænder fra koalaer over slik til Justin Bieber er Troels Gollander nok en af Danmarks mest alsidige fagbogsforfattere. Ud over det usædvanligt varierede emnevalg, har hans bøger også vidt forskellig sværhedsgrad, idet han har bidraget til fem fagbogsserier med hver sin sværhedsgrad: 'Fagfilur', 'Første fakta', 'Faktisk!', 'De små fagbøger' og 'De store fagbøger'.

Skriverprisen tildeles en forfatter, der skriver læsevenligt og dermed tilgodeser de mange forskellige læsere, som kæmper med at tilegne sig en stor del af den litteratur, der udgives.

Skriverprisen

Skriverprisen tildeles en skøn- eller faglitterær forfatter, der skriver læsevenligt og derved tilgodeser de mange forskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del af den litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed. Skriverprisen er opkaldt efter Esther Skriver, som i 1995 var den første prismodtager. Med prisen følger 25.000 kroner.
Vinderen vælges af medlemmer af Skriverprisudvalget, som er:

  • Formand Birgitte Reindel, folkeskolelærer, arbejder på Borupgårdskolens pædagogiske læringscenter og som formand for Pædagogisk LæringsCenterForening, PLCF.
  • Sarah Maria Haug Rasch, Danmarks Lærerforening, folkeskolelærer (dansk og matematik), medlem af bestyrelsen i Dansklærerforeningens folkeskolesektion, podcaster: "Op med hånden".
  • Kirsten Weile, medlem af Ordblinde/Dysleksiforeningens bestyrelse, læreruddannet, masteruddannelse i specialpædagogik, forstander for ordblindeefterskolen Vrigsted Efterskole.
  • Thomas Ais Christensen, folkeskolelærer på Charlotteskolen, pædagogisk konsulent på Københavns Professionshøjskole. formand for Landsforeningen af Læsepædagoger.
  • Kaare Øster, fagforfatter, redaktør, konsulent og medlem af bestyrelsen i Dansk Forfatterforening.

 

"Uanset om målgruppen er de alleryngste og nye læsere, eller læserne er de mere rutinerede læsere, skriver Troels præcist og ligetil om stoffet. Hans værker taler ikke ned til læseren, men inddrager læseren og formidler fagligt i øjenhøjde - hvad enten det er til en dreng på fem år eller en pige på 15", lyder prisudvalgets begrundelse for at give Troels Gollander årets Skriverpris. "Bøgerne i alle serierne læses flittigt på skolerne, og det er mange børns vej til læsningen, at det kan foregå med fagbøger fremfor de almindelig letlæste skønlitterære bøger."
Prisen blev uddelt af formand for Skriverprisudvalget Birgitte Reindel i dag på Bogforum i Bella Center i København. Ud over prisen modtager Troels Gollander 25.000 kroner.

Artiklen fortsætter under banneret

To måtte gå skuffede hjem

Som noget nyt i år er der tre nominerede til prisen. Ud over Troels Gollander var Sarah Engell og Lilian Brøgger nomineret for den grafiske roman "Fuglemanden", og Marie Duedahl for bogen "Sne".
Marie Duedahl blev nomineret for den ikke helt lille bedrift af at skrive en ungdomsroman, der holder lix 7, mens 'Fuglemanden' blev nomineret for dens litterære kvalitet og dens layout, som gjorde den lettere at afkode, også for svagere læsere.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
702 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.482 andre er allerede tilmeldt