Blog
0   7

Halloween – udnyt den amerikanske højtid i din undervisning

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Halloween er vist kommet til Danmark for at blive. Det bliver naturligvis udnyttet af alle, der kan score en økonomisk gevinst ved det. Detailhandlen og forlystelsesparker er allerede godt med på bølgen. Personligt himler jeg lidt med øjnene, men faktisk må jeg indrømme, at engelsklæreren i mig klapper i hænderne. For jeg kan også udnytte højtiden i min undervisning.

Foto: Halloween-wordcloud lavet på www.wordclouds.com

Det er min fornemmelse, at især elever i indskoling og mellemtrin er vilde med Halloween. Det er dog nok, de færreste børn, der kender detaljerne omkring højtiden, så hvorfor ikke udnytte deres interesse og lave et lille forløb i engelskundervisningen – evt. tværfagligt med kristendomskundskab? Her kan eleverne få indsigt i den kristne kirkes fejring af Allehelgensaften og sammenligne den med den engelsksprogede verdens Halloween.

Man kan arbejde med Halloween på hundredvis af måder. Udover det førnævnte kulturelle og religiøse fokus, har jeg brugt højtiden til følgende:

  1. Fortælling af små, uhyggelige historier i grupper med Halloween-ord. Eleverne skiftes til at trække en seddel med et ord, fx ’spider’s web’, som – på en meningsfuld måde – skal indsættes i den historie, de sammen laver i gruppen.
  2. Skrivning af små, uhyggelige historier med Halloween-ord, individuelt eller i grupper. Lav evt. en liste med Halloween-ord, som de skal forsøge at indsætte så mange som muligt af i deres historie.
  3. Hjemmelavede crossword puzzles med Halloween-ord, fx her: https://worksheets.theteacherscorner.net/make-your-own/crossword/ 
  4. Flotte, kreative word clouds med Halloween-ord, fx her: https://www.wordclouds.com/
  5. Korte stop-motion film med uhyggeligt tema, hvor eleverne indtaler historiens handling til billederne, evt. med historien fra 1 eller 2. 

Personligt græmmer jeg mig over Halloween. Ikke som højtid eller som amerikansk tradition, men fordi det i vores kapitalistiske forbrugssamfund bliver brugt som et middel til at få folk til at bruge (endnu) flere penge. Men i min undervisning er der bestemt plads til Halloween. Her er det mig, der udnytter, at den amerikanske højtid er kommet til Danmark, for her giver det mening. Her kan jeg spinde noget helt andet guld – nemlig læring hos mine elever.  

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.597 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.868 andre er allerede tilmeldt