Blog
0   30

Er lærergerningen lagt på hylden i ferien?

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Efterårsferien går på hæld. Har du koblet helt fra? Eller ligger jobbet konstant i baghovedet? Glæder du dig til at komme tilbage på skolen eller ville du ønske at ferien ville vare ved?

 

Tidens strømninger

Der er forskellige strømninger i tiden som handler om at skille arbejde og fritid – eller lade dem flyde sammen. I et tidligere indlæg skrev jeg om, at mit job som folkeskolelærer er et kald for mig. Dette indlæg fik et par kommentarer med på vejen!

Nogen ser stadig jobbet som et kald. Andre ser deres virke som et lønmodtagerjob. Det ene er nødvendigvis ikke bedre end det andet – blot to forskellige måder at anskue sit job på.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Fra ferie til undervisning

Når jeg holder ferie, så ligger naturfagsundervisningen altid i mit baghoved. Denne ferie var ingen undtagelse. I en storkepark i Hunawir, Alsace så vi det flotteste insekthotel. Straks blev der taget billeder, og jeg var øjeblikkelig i gang med at udtænke, hvordan jeg sammen med mine elever i 3.klasse skal bygge et magen til.

 

Ferielæsning

Til hverdag læser jeg ikke meget avis (pga. tiden), men en af yndlingsbeskæftigelserne i ferierne er at læse avis. Hvad har første prioritet i avisen? De artikler som handler om naturfag. I denne ferie er det blevet til artikler om årets vinder af den naturvidenskabelige nobelpriser, forskning om tvillinger, exomåner, myrer og andre interessante emner. Avisen bliver læst af lyst, men det er klart, når jeg møder noget som er brugbart i min kommende undervisning, så bliver det arkiveret i mappen med undervisningsmaterialer.  

 

Når jobbet er ens interesse

Jeg er heldig at have et job, hvor undervisningen i naturfag er omdrejningspunktet og hovedydelsen. Når man har et job, som man er glad for, så smelter ferie og dagligdag ofte sammen. Jeg tænker undervisningsideer på min ferie – men jeg tænker også på min familie, når jeg sidder på skolen. Så jeg kan ikke skille mit liv op i kasser, hvor hver kasse er til job, familie osv.

Jeg glæder mig til at komme tilbage til undervisningen, elever, kollegaer og skolen. Den dag hvor jeg ikke længere har denne glæde efter en ferie – så finder jeg et andet erhverv.

 

Ting som gerne må blive på hylden

Alt er jo ikke lutter idyl, der er også opgaver i jobbet, som jeg gerne lader ligge på hylden. Elevplaner, dokumentation, møder uden indhold, opgaver uden den rette mængde tid – blot for at nævne et par stykker…

Om du er glæder dig til at komme tilbage efter ferie eller ej – så er der kun otte en halv uge til juleferie.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.647 andre er allerede tilmeldt