Afgangsprøver
0   0

Inspirationsmateriale til fælles forberedelse i naturfag

I en evaluering svarer kun 41 procent af lærerne, at skoleledelsen har prioriteret forberedelse og tilrettelæggelse af den fællesfaglige naturfagsprøve. Nu har ministeiet udsendt et nyt inspirationsmateriale.

Det handler blandt andet om prioritering af tid til forberedelse og tilrettelæggelse af fællesfaglig prøve og fælles årsplanlægning i naturfagsteamet. Evalueringen fortæller også, at det flere steder stadig er vanskeligt at få geografi til at indgå i et fællesfagligt forløb.

For at styrke elevernes evne til at arbejde fællesfagligt, styrke deres kompetencer og for at styrke et fællesfagligt samarbejde blandt naturfagslærerne har Undervisningsministeriet netop udsendt en video og to publikationer til inspiration. Videoen er fra Løsning Skole i Hedensted Kommune.

Evalueringen viser også, at når ledelsen prioriterer tid til forberedelse og tilrettelæggelse af den fællesfaglige naturfagsprøve, så har lærerne en mere positiv holdning til prøven. Materialet anbefaler fælles forberedelse i naturfagsteamet og samarbejde med for eksempel en naturvejleder eller anden resurseperson.

Se materialet på uvm.dk/naturfag

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.449 andre er allerede tilmeldt