Anmeldelse

Øgledronningens forbandelse

Øgledronningens forbandelse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Øgledronningens forbandelse" er skrevet af Hanne Fabricius, fagbogsforfatter og omviser med København som speciale. På trods af dette, og at historien foregår i København i dag og for 800 år siden, er der heldigvis meget lidt belærende i teksten.

Fakta:

Titel: Øgledronningens forbandelse

Forfatter: Hanne Fabricius

ISBN: 9788792286215

Pris: 199 kroner

Sider: 230 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Torgard

Bogen er første bind af "Tidsdetektiverne". Allerede på historiens anden side forsvinder hovedpersonens far, men ellers er historien noget længe om at komme i gang. Man spekulerer på, om bogen vil fænge de 10-11-årige, og hvor den øgledronning dog bliver af? København er beboet af mennesker samt alfer, drager og andre overnaturlige væsner. Hovedpersonen er 12-årige Margrethe, der sammen med sine venner Sigurd og Thea er tidsdetektiv. De rejser i tiden ved hjælp af en tidsmaskine eller via en brønd og har sammen med prins Knud, alferne og nogle almindelige mennesker travlt med at redde Absalons by og Valdemars kongedømme fra forræderne, der står i ledtog med øgledronningen. Hun ønsker sig magten over tiden.

Sproget er levende og varieret, og historien er spændende og befolket med personligheder. Johannes Bojesen har illustreret med sort-hvide tegninger i en stil, der passer godt til emnet. Men nogle detaljer fra teksten fremgår ikke af illustrationerne, for eksempel børnenes 800-tals-tøj og Sigurds frisure. På et tidspunkt i kampens hede er det vigtigt, hvilket banner der vajer fra tårnet, men det fremgår heller ikke af illustrationerne. Bogen ville egne sig fortrinligt til en filmatisering.