Anmeldelse Skønlitteratur
0   321

Øgledronningens forbandelse

Øgledronningens forbandelse

Fakta


Titel
Øgledronningens forbandelse

Forfatter
Hanne Fabricius

ISBN
9788792286215

Pris
199 kroner

Sider
230 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget Torgard

"Øgledronningens forbandelse" er skrevet af Hanne Fabricius, fagbogsforfatter og omviser med København som speciale. På trods af dette, og at historien foregår i København i dag og for 800 år siden, er der heldigvis meget lidt belærende i teksten.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er første bind af "Tidsdetektiverne". Allerede på historiens anden side forsvinder hovedpersonens far, men ellers er historien noget længe om at komme i gang. Man spekulerer på, om bogen vil fænge de 10-11-årige, og hvor den øgledronning dog bliver af? København er beboet af mennesker samt alfer, drager og andre overnaturlige væsner. Hovedpersonen er 12-årige Margrethe, der sammen med sine venner Sigurd og Thea er tidsdetektiv. De rejser i tiden ved hjælp af en tidsmaskine eller via en brønd og har sammen med prins Knud, alferne og nogle almindelige mennesker travlt med at redde Absalons by og Valdemars kongedømme fra forræderne, der står i ledtog med øgledronningen. Hun ønsker sig magten over tiden.

Sproget er levende og varieret, og historien er spændende og befolket med personligheder. Johannes Bojesen har illustreret med sort-hvide tegninger i en stil, der passer godt til emnet. Men nogle detaljer fra teksten fremgår ikke af illustrationerne, for eksempel børnenes 800-tals-tøj og Sigurds frisure. På et tidspunkt i kampens hede er det vigtigt, hvilket banner der vajer fra tårnet, men det fremgår heller ikke af illustrationerne. Bogen ville egne sig fortrinligt til en filmatisering.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.252 andre er allerede tilmeldt