Blog
0   23

Små beskeder med kæmpe effekt.

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Hvad enten du stadig er ny lærer eller gammel rotte, så er der en hurtig genvej til det gode forældresamarbejde: De korte, positive beskeder om barnet. Som forælder bliver man glad.

Intet nyt er godt. Sådan har det altid været. Så længe skolen ikke brokker sig, så er alt vel i orden. Det kan der vel også godt ligge en form for sandhed i, men det ændrer ikke på, at det gør dagen en smule bedre, hvis man lige får en positiv update på sit barn.

Det kan være visse fordele ved både at være forælder og lærer. En fordel er selvfølgelig, at man kan hjælpe sit barn fagligt. Så længe det i dette tilfælde ikke drejer sig om matematik. Så er der dømt absolut sammenbrud. En anden fordel er, at man kan sætte sig i forældrenes sted, når man skriver eller siger dette eller hint om deres børn på intra eller ved skole- hjem- samtaler.

Artiklen fortsætter under banneret

Hurtigt indblik i skolehverdagen

I de seneste par år er jeg begyndt at være mere bevidst om at sende hurtige beskeder hjem til forældrene, når en elev gør et eller andet godt i skolen. Det kan være et godt fagligt input eller barnet kan have været en god kammerat i klassen.

Jeg oplever, at der kommer næsten øjeblikkelig positive svar, og at forældrene udtrykker glæde ved at få disse informationer om deres børn. Børnene selv fortæller sjældent noget derhjemme, og derfor giver sådanne beskeder dels forældrene et hurtigt indblik men også en fornemmelse af, at netop deres barn bliver set og hørt, hvilket jo også er tilfældet.

Inden du nu tænker: ”Det har jeg ikke også tid til”, så lad mig understrege, at jeg ikke mener, at du skal skrive hver uge om alle eleverne, men bare en gang imellem, når lejlighed byder sig. I løbet af et år er det ikke noget problem at komme rundt om alle børn i sin klasse. Faktum er nemlig, at forældre til børn, der klarer sig fra middel og opefter kun meget sjældent eller aldrig hører noget fra skolen, og det vil de gerne. Uden at vi taler noget- for- noget- princippet, så giver det noget godt tilbage på forældresamarbejdet. Det tager fem minutter, og det er tid godt givet ud.

God efterårsferie derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.608 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.351 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks