Blog
0   3

"For me, formidable"

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


"I næsten et århundrede bragte han os skrøbelighed, stærke følelser, melankoli og håb. Han holdt et trøstende spejl op foran os, som vil gøre vores liv lettere, vores tårer mindre bitre og vores glæde større."

Ovenstående (lidt frit oversat) sagde den franske præsident, Emmanuel Macron, ved den nationale mindeceremoni for den fransk/armenske sanger Charles Aznavour d. 5. oktober. Charles Aznavour døde d. 1. oktober. Emmanuel Macrons hyldest til Charles Aznavour vidnede om den status Aznavour havede - og har - i Frankrig. Alle i Frankrig kender Aznavour og alle har et minde om ham. Charles Aznavour er/var for franskmændene som Kim Larsen er/var for danskerne, bare ganget med 150! Ligesom alle i Danmark kender Kim Larsen, har alle i Frankrig danset, grædt, kysset, festet og sunget med på Charles Aznavours sange. Vi kender ham også herhjemme - eller nogle af os gør. Måske mest "os gamle". Ligesom Kim Larsen gav os danskere - på tværs af alder, køn og social status - eviggyldige sange, gav Charles Aznavour det samme til franskmændene. Man kan nok ikke kalde Aznavour "spillemand" som Kim Larsen yndede at kalde sig selv. Aznavour var mere en slags fransk Frank Sinatra - en fransk crooner, der med 180 millioner solgte albums vistnok lægger sig i front på "flest solgte albums"-listen. Aznavour er blevet "samplet" af både Eminem og dr. Dre og har udødeliggjort nummeret "She" fra filmhittet "Notting Hill".

Ligesom med vores Larsen I Danmark er der blevet taget afsked med Aznavour i Frankrig. Han er blevet hyldet efter alle kunstens regler. I Frankrig er det selve præsidenten, der holder talen, trikoloren er svøbt om kisten, der bæres frem på værdig, ja nærmest royal manér. I sandhed en stor kunstner, der lever videre gennem sangen. Tak for sangen, Charles.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.859 andre er allerede tilmeldt