Uskolet
0   7

Beskyldninger om »teaching to the test« rammer nu også køreskoler

Uddelingen for nylig af regeringens såkaldte præmiepuljer har fået debatten om fænomenet teaching to the test til at blusse op på ny. Nu viser det sig imidlertid, at problemet er langt større på et beslægtet område:

Artiklen fortsætter under banneret

»Landets køreskoler«, påpeger en kommentator. »Her har lederne ikke andet for øje, end at eleverne skal bestå den afsluttende køreprøve, det er rystende«.

Ifølge kommentatoren er køreskolernes strategi udtryk for et forkvaklet menneskesyn styret af en iskold nyttetænkning, hvor læring udelukkende gøres op i færdigheder. Men man bør forberede eleverne langt bredere, mener kommentatoren.

»En køretime er da ikke kun et spørgsmål om færdselskompetencer, hvor eleverne bevidstløst lirer skilte og regler af. Det handler om at kunne begå sig i et trafikalt fællesskab. Vi skal gøre eleverne til selvstændige og kritiske bilister i et moderne færdselsbillede, som konstant veksler mellem myldretid, blindgyder og pletvis glatte afveje - det er dannelse, det handler om, det her. Dannelse!«

I en replik efterlyser en lokal kørelærer blot en enkelt præcisering: »kødannelse?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ