Uskolet

Beskyldninger om »teaching to the test« rammer nu også køreskoler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddelingen for nylig af regeringens såkaldte præmiepuljer har fået debatten om fænomenet teaching to the test til at blusse op på ny. Nu viser det sig imidlertid, at problemet er langt større på et beslægtet område:

»Landets køreskoler«, påpeger en kommentator. »Her har lederne ikke andet for øje, end at eleverne skal bestå den afsluttende køreprøve, det er rystende«.

Ifølge kommentatoren er køreskolernes strategi udtryk for et forkvaklet menneskesyn styret af en iskold nyttetænkning, hvor læring udelukkende gøres op i færdigheder. Men man bør forberede eleverne langt bredere, mener kommentatoren.

»En køretime er da ikke kun et spørgsmål om færdselskompetencer, hvor eleverne bevidstløst lirer skilte og regler af. Det handler om at kunne begå sig i et trafikalt fællesskab. Vi skal gøre eleverne til selvstændige og kritiske bilister i et moderne færdselsbillede, som konstant veksler mellem myldretid, blindgyder og pletvis glatte afveje - det er dannelse, det handler om, det her. Dannelse!«

I en replik efterlyser en lokal kørelærer blot en enkelt præcisering: »kødannelse?«

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS