Blog
0   27

Elever til elever: ”Gå glad i bad”

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Badeproblematikken blusser op igen – eller også har den aldrig helt aftaget. Undersøgelser viser stadigvæk, at rigtig mange unge mennesker, især pigerne, ikke ønsker at bade efter idræt. Nu har pigerne på Grenaa gymnasium forsøgt at tage sagen i egen hånd.

Foto: Shannon Kringen/Flickr.com

 

Den største årsag til, at pigerne ikke har lyst til at bade sammen med andre handler om, at de ikke har lyst til, at andre skal se dem nøgne.

Kroppen er et privat anliggende, og derfor har pigerne ikke lyst til at ’dele’ den med andre.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Få eleverne på banen

I stedet for at det er lærerne, som tager problematikken op, har en flok piger valgt selv at tage kampen op med det kropsidylliserede glansbillede, som florerer i teenagepigernes hoveder. Et par piger tager tabuemnet op på en fælles samling, og opfordrer pigerne til at tage veninden under armen og på den måde få flere i bad.

At initiativet kommer fra eleverne selv gør, at der bliver taget et forstærket ejerskab på den hygiejniske udfordring. Initiativet opnår en helt anden legitimitet i elevernes øjne, når det er fra egne rækker tiltaget kommer, og det er stærkt.

 

Frygten for andres vurderinger

At disse piger vælger at træde frem og give kropsforskrækkelsen et cirkelspark er befriende. Vi er generelt som kultur på vej mod en kropsforskrækkethed, der står rigtig fint mål med nervøsiteten hos unge i dag. De fleste kan godt leve med at se på andre, men de vil ikke selv beskues. Frygten for vurderingens magt ligger lige under overfladen i de fleste omklædningsrum, men den forsøges nu nedbrudt af en flok determinerede piger.

Deres mission går ud på langsomt at trænge ind i grupperinger, og som spioner i natten langsomt omvende individer…

…for spioner dør ikke ved daggry – de går i bad efter idræt!

 

Læs mere her:

www.tv2ostjylland.dk/artikel/piger-toer-ikke-gaa-i-bad-efter-idraet-vil-ikke-sammenligne-kroppe

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.153 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
799 andre er allerede tilmeldt