Blog
26   53

Motionsdagen 2018: Opbevaring (tilsat lidt bevægelse)

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


På fredag er det skolernes motionsdag. En tradition, der går mere end 30 år tilbage i tiden. Dagen har dog ændret karakter de senere år, og nu handler det på mange skoler desværre ikke længere (kun) om motion, bevægelse og frisk luft, men om at få tiden til at gå, indtil de kære børn må sendes hjem på velfortjent efterårsferie.

Foto: flickr.com/Otto Kristensen

Før reformen var skolernes motionsdag en dejlig dag. Der var fokus på socialt samvær, frisk efterårsluft og naturligvis bevægelse. De fleste skoler havde et program, der bød på fælles opvarmning, en gå-/løberute i lokalområdet og en fælles afslutning med nogle sunde snacks. Omkring kl. 11.30 ønskede man hinanden god efterårsferie.  

Artiklen fortsætter under banneret

Beskæftigelse af ferietrængende børn

Motionsdagen anno 2018 har forvandlet sig til en lang og opslidende dag. Grundet reformens krav om et højere timetal for alle skoleelever, kan vi på særlige dage som fx motionsdagen ikke sende eleverne hjem tidligere. Det betyder, at de skal være i skole fra ca. 8.00-14.15. Sagt med andre ord skal vi opfinde aktiviteter, der beskæftiger ferietrængende børn og unge i lidt over seks klokketimer. Sæt i gang!

Fredagens program på min skole taler næsten for sig selv:

  • 8.00-9.00: I egne klasser (her må den enkelte lærer selv ’finde på noget’, i udskolingens tilfælde vil det oftest være noget fagligt)
  • 9.00-9.15: Fælles opvarmning i hallen
  • 9.15-10.00: Pause
  • 10.00-11.00: Motionsløb, del 1
  • 11.00-12.00: Pause
  • 12.00-13.00: Motionsløb, del 2
  • 13.00-13.30: Snacks i kantinen
  • 13.30-14.15: I egne klasser (her må den enkelte lærer selv ’finde på noget’, i udskolingens tilfælde vil det oftest være noget fagligt)

Passivisering af elever indtil kl. 14.15

Det er jo nærmest grinagtigt. Men allermest sørgeligt. Næsten to hele klokketimer til faglige aktiviteter og så nogle hulens lange pauser for at få tiden til at gå. Ingen – og jeg gentager: ingen – ved deres fulde fem kan påstå, at der på denne dag vil foregå læring i de afsatte tidsrum. Men jeg kan jo altid sætte en film på. I dagens anledning måske en sportsfilm. Så kan jeg nemlig pudse min glorie, og mine elever er passiviseret. Velkommen til motionsdagen anno 2018. 

Rigtig god efterårsferie til alle! 😊


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.563 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.382 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks