Blog
0   4

Brug sanserne

Abonner på nyt om Creative Writing i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skriv en erindring med inspiration fra Astrid Lindgren

”...endnu har jeg ikke glemt det helt, jeg kan stadig se og mærke duften og huske saligheden ved den rosenbusk, der voksede på oksernes eng og for første gang viste mig, hvad skønhed er, endnu kan jeg høre sommeraftenernes lys af engsnarrens snerren ude i rugen og uglernes tuden i ugletræet i forårsnætterne, og jeg ved endnu præcis, hvordan det er at komme fra bidende kulde og sne ind i en lun stald, jeg ved, hvordan en kalvetunge føles mod hånden, og hvordan kaniner lugter og hvordan der lugter i et vognskur, og hvordan det lyder, når mælken striler ned i spanden, og hvordan små kyllingefødder føles, når man tager en nyudklækket kylling op i hånden.” (Lindgren og Strömsted 1997: Astrid Lindgrens Klogebog, side 15-16).

Instruktion:

1) Læs Astrid Lindgrens erindring og sæt streg under sanseordene.

2) Læg mærke til, hvor mange sanser hun bruger i bare én sætning!

Artiklen fortsætter under banneret

3) Skriv derefter en erindring med alle sanser.

Tid: 30 minutter


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt