Blog
0   2

Ny skole – nye lokaler – de allerbedste

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


For næsten to år siden blev der konstateret skimmelsvamp på vores skole, og nu skal der bygges nyt.

Jeg er med i det udvalg, der skal give input til et arkitektfirma, som skal lave en beskrivelse til udbud til fem arkitektfirmaer, der skal lave den bedste skole.

Vi skal ikke bare have en skole, men et sted for hele byen med bibliotek, musikskole, tandpleje og dagpleje.

Artiklen fortsætter under banneret

Da jeg underviser i madkundskab, håndværk og design og naturteknologi, er jeg selvfølgelig med i de udvalg.

Nervepirrende

Men samtidig med det er vildt spændende, er det altså også meget nervepirrende. Hvordan beskriver man de bedste lokaler, som skal være holdbare mange år frem.

Hvor stort skal køkkenet være? Der skal være plads til en hel klasse – selvom det er noget af en udfordring at undervise 24 og måske flere på en gang i et madkundskabslokale. Med fem i hver gruppe skal der være seks køkkener.

Orden i skabe og skuffer

Hvor meget skabsplads skal der være? Lige nu har vi skabe og skuffer til alle redskaberne. Eleverne lærer at tælle op efter hver time. Jeg bruger rigtig meget tid på at rydde op, efter andre har været i lokalet, om det er ungdomsskolen, aftenskolen eller bare nogle af mine kollegaer, som laver mad. Det skal være nemmere i det nye køkken, men hvordan indretter man et lokale, så der er orden og overblik for alle?

Skabe til service, serveringsskåle og mad, der skal bruges lige nu. Men måske også et lille fjernlager når der bliver købt fx 12 pakker farin.

Hvor skal vi spise? I lokalet eller udenfor lokalet. Hvis der er stillet borde og stole op lige udenfor lokalet, kan det også bruges til andre formål.

Kom bare med input.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.312 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks