Fokus på fransk

1
2x12

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever, der har fransk som valgfag, kunne i sommer skrive fransk stil ved folkeskolens afgangsprøve, og i 10. kunne eleverne aflevere en fri skriftlig fremstilling i fransk efter de nye regler ved 10.-klasse-prøven. I 2011 indgår skriftlig fransk som udtræksmulighed parallelt med mundtlig fransk ved afgangsprøven.

Ved at give en begrundet karakter for en eller to franske stile på folkeskolen.dk kan du deltage i en lodtrækning om bogpræmier og et weekendophold for to i Paris.

»Konkurrencen giver mulighed for at vurdere og bedømme autentiske besvarelser. Med mange kollegers faglige argumentation bliver vi godt rustet til at vejlede elever om den skriftlige prøve«, siger Helle Boelt Hindsgaul, som er formand for Fransklærerforeningens folkeskolefraktion.

»Som beskikket censor læste jeg mange gode stile i sommer, men forudsætningen for at nå dertil er, at eleverne skriver kontinuerligt fra første fransktime«, siger Leon Aktor, der er formand for Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen.

Når vinderne er udtrukket, vil repræsentanter for de to faglige foreninger og medlemmer af opgavekommissionen for fransk kommentere karakterer, begrundelserne for dem og vilkårene for arbejdet med faget.

Turen til Paris er sponsoreret af Frankrigs Turistråd, Air France og hotel Cervantes i Paris. Blandt deltagerne trækkes der også lod om læremidler til fransk fra forlaget Alinea: to gange 12 styk af »Vive le cinéma« og to gange 12 styk af »Rue de la Perle« med tilhørende cd.

Sidste frist for deltagelse er mandag den 18. oktober.

Powered by Labrador CMS