Fransk
0   310

Fokus på fransk

Elever, der har fransk som valgfag, kunne i sommer skrive fransk stil ved folkeskolens afgangsprøve, og i 10. kunne eleverne aflevere en fri skriftlig fremstilling i fransk efter de nye regler ved 10.-klasse-prøven. I 2011 indgår skriftlig fransk som udtræksmulighed parallelt med mundtlig fransk ved afgangsprøven.

Ved at give en begrundet karakter for en eller to franske stile på folkeskolen.dk kan du deltage i en lodtrækning om bogpræmier og et weekendophold for to i Paris.

»Konkurrencen giver mulighed for at vurdere og bedømme autentiske besvarelser. Med mange kollegers faglige argumentation bliver vi godt rustet til at vejlede elever om den skriftlige prøve«, siger Helle Boelt Hindsgaul, som er formand for Fransklærerforeningens folkeskolefraktion.

»Som beskikket censor læste jeg mange gode stile i sommer, men forudsætningen for at nå dertil er, at eleverne skriver kontinuerligt fra første fransktime«, siger Leon Aktor, der er formand for Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Når vinderne er udtrukket, vil repræsentanter for de to faglige foreninger og medlemmer af opgavekommissionen for fransk kommentere karakterer, begrundelserne for dem og vilkårene for arbejdet med faget.

Turen til Paris er sponsoreret af Frankrigs Turistråd, Air France og hotel Cervantes i Paris. Blandt deltagerne trækkes der også lod om læremidler til fransk fra forlaget Alinea: to gange 12 styk af »Vive le cinéma« og to gange 12 styk af »Rue de la Perle« med tilhørende cd.

Sidste frist for deltagelse er mandag den 18. oktober.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
895 andre er allerede tilmeldt