Debat
3   8

Skab læring i frokostpausen

Et slag for statsfinansierede frokostordninger i folkeskolen.

Når klokken slår 11:30 tages madpakkerne frem på landets folkeskoler. Men hvor madfrikvarteret gerne skulle sikre eleverne energi nok til læring for alle frem til klokken 16, var jeg som lærervikar vidne til, at det ikke er virkeligheden for mange elever. Jeg oplevede på min skole i Kolding, hvordan både Abrahim fra det lokalt belastede område og Freja fra strandvejen måtte kigge dybt ned i deres skoletasker efter madpakker med nærende indhold, og ofte endte deres søgen med endnu en ”glemt” madpakke. Det er synd, når ordentlig mad er en forudsætning for læring for alle børn - uanset postnummer. Lad os fokusere på mulighederne for læring i folkeskolerne og indføre statsfinansierede frokostordninger på alle folkeskoler.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
689 andre er allerede tilmeldt