Allan Madsen har blandt andet fået udviklet en talegenkender, så ordblinde kan skrive i alle programmer og online-læringsportaler ved hjælp af talegenkendelse på deres Windows computer.

Gratis adgang til 250 instruktionsvideoer om læse-skriveteknologier - i denne uge

Ordblinde- og hjælpemiddelkonsulent Allan Madsen har ved siden af sit deltidsjob på Institut for Kommunikation og Handicap i Aarhus skabt ordblindelab.dk med over 250 instruktionsvideoer til læse-skrivestøttende programmer og funktioner. Normalt er der kun gratis adgang til en lille del af portalen, men under den internationale ordblindeuge holder ordblindelab åbent hus. Det betyder, at videoerne ligger frit tilgængelige til og med søndag. ”Jeg har oplevet, at uanset hvor gode instruktioner, jeg giver ordblinde, sker der ofte det, at hjælpemidlerne ikke bliver implementeret. Noget glemmes, noget driller og fungerer ikke. Derfor begyndte jeg for fem år siden at producere instruktionsvideoer til alle relevante læse- skriveteknologier. I første omgang til min egen undervisning, men da efterspørgslen fra kolleger og fagfolk steg, satte jeg det mere i system”, fortæller Allan Madsen. Du finder videoerne via dette link:

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ordblindelab.dk