Blog
0   9

Skammelprojektet

Abonner på nyt om Fatihs H&D-videoer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Video fra 6.G's "skammel" projekt. Skammel -forløbet er tiltænkt til 5. og 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 14-16 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Video fra 6.G's "skammel" projekt.

Skammel -forløbet er tiltænkt til 5. og 6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 14-16 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

• Eleverne starter med at designe deres egne skammel på et stykke papir og finde ud af hvor stort og hvor højt det skal være. De skal også skrive målene på papir. Derefter tegner de også en pude til.

• Derefter henvises eleverne løbende til de materialer som de skal bruge.

Artiklen fortsætter under banneret

• Først skal eleverne samle siddepladsen. Derfor saver eleverne først to eller tre stykker af fyrretræet, som de har beskrevet på deres tegning og limer de brede sider sammen.

• Derefter saver eleverne hjørnerne af siddepladsen, hvis det skal være runde, ellers sliber man den til. 

• Når eleverne er færdige med at samle og save runderne af og slibe, skal de gå i gang med at save af fyrretræ til benene. Benene saves og limes sammen og slibes og pudses. Derefter samler eleverne siddepladsen med benene med lim og skruer. 

• Så går eleverne i gang med at stabiliserer benene så er skamlen mere stabile.

• Til sidst skal de finpudse deres skammel og behandle skamlen med enten maling eller lak.

• Når eleverne er færdig med deres skammel skal de i gang med at sy pude til den.

Materialer: fyrretræ, sav, dekupørsav, blyant, papir, stof, fyld, snor, nåle, maling, linolie, sandpapir, lim, søm, skruer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.089 andre er allerede tilmeldt